Dromen over de Remonstranten in 2030

Dromen over de Remonstranten in 2030

Foto: Studio040
5 juni 2019
Geschreven door Redactie

Wij presenteren u een boekje met dromen over de Remonstrantse Broederschap. Dromen over de Broederschap, geloven, kerk-zijn maar ook over onze toekomst.

De verrassende dromen zijn geschreven door de predikanten die betrokken zijn bij het opstellen van het nieuwe beleidsplan Remonstranten 2030, de vernieuwingspredikanten  en door twee studenten van het seminarie. Het boekje is bedoeld om de werkgroepen (en anderen) te inspireren bij het formuleren van een ‘stip op de horizon van 2030’. Zij zijn in een willekeurige volgorde in het boekje geplaatst en voorzien van een voorwoord.

De dromen maken onderdeel uit van het project dat de Commissie tot de Zaken op 9 maart 2019 is gestart door een AV van Beraad bijeen te roepen om de integrale dialoog binnen en over de Broederschap op gang te brengen. Ter voorbereiding van dat proces hebben het moderamen van de Commissie tot de Zaken, het Convent van Predikanten en het Curatorium (afgekort de “C3”) met elkaar gesproken over de thema’s die van belang zijn als het gaat over de toekomst van de Remonstranten.

Inmiddels zijn er drie werkgroepen geformeerd die van start gaan; ‘de Remonstrantse gemeenten in 2030’, ‘Samenwerkingsgemeenten in 2030’ en ‘de Remonstrantse predikant in 2030’.

 

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd

19 september 2023

Vieren met de klimaatmadonna

De Remonstranten in Leeuwarden haalden de klimaatmadonna in huis bij een viering en droegen haar rond door de stad... Le
14 september 2023

Remonstrants dichter Jacob Westerbaen in de ban van Erasmus

Aan de rand van Den Haag ligt het landgoed Ockenburgh. Eind juni werd er nog stevig onderhandeld over een landbouwakkoor
24 augustus 2023

Politieke partijen verbieden? #Tolerantielezing

Mag een democratie zich verweren tegen krachten die haar proberen omver te werpen, vraagt Bastiaan Rijpkema zich af?.. L