26 mei 2015

Hoe vertel je jouw kinderen over God en de bijbel?

Geschreven door Michel Peters

Welke bijbelverhalen kennen we nog? Wat doen we ermee nu we ouder zijn? Wat willen we doorgeven aan onze kinderen? Deze vragen staan centraal op de ontmoetingsdag voor ouders en kinderen in Amersfoort op 31 mei. Kinderen zijn in staat betekenis en zin te ontdekken in hun kennismaking met religieuze verhalen, volgens lector identiteitsontwikkeling Bas van den Berg. Hij gaat met ouders in gesprek over hoe je over het geloof kunt spreken aan de hand van bijbelverhalen.

De kinderen zijn op deze dag uiteraard net zo belangrijk. Onder leiding van pastoraal werker Essemie van Dunné is er een programma over het verhaal van Jona. De kinderen zullen een verhaal presenteren aan de ouders. De dag start met een introductie op het thema ‘Wijs worden met verhalen’ met aansluitend een lunch. Een prettige must voor iedere ouder met (jonge) kinderen.

Vijf redenen om jezelf vandaag nog aan te melden

  • unieke kans om ouders te ontmoeten die met dezelfde vragen bezig zijn;
  • leerzaam gesprek met Bas van den Berg die vernieuwende programma’s opzet voor basisscholen;
  • gratis lunch en borrel;
  • je leert hoe je een verhaal over de bijbel vertelt. Dat lukt al zeg je? Kom dat maar bewijzen;
  • de kinderen zijn een heerlijke middag onder de pannen.

Over Michel Peters

Michel Peters

Michel Peters (1962) werkt als projectmedewerker bij de Remonstranten. Hij studeerde Nederlands en werkte voorheen als senior beleidsmedewerker bij de mensenrechtenorganisatie Justitia et Pax.

Gerelateerd