6 februari 2017

Een Israëlreis die je nooit vergeet. Ga mee

Geschreven door Tom Harkema
Remonstranten Foto: Etienne Valols Een Israëlreis die je nooit vergeet. Ga mee

Fascinerend, dat Israël. De enige democratie in het Midden-Oosten en tegelijk een explosief kruitvat. Een land vol van bekende plaatsen, voor wie met de Bijbel is opgegroeid, waar Abraham naar toe trok, waar Mozes het volk Israël heen leidde en waar Jezus opgroeide en zijn gelijkenissen zich afspeelden. Het Meer van Galilea, de bruiloft te Kana, de intocht in Jeruzalem, al die plaatsen zijn er nog. Maar ook een land waar anno nu Joden en Palestijnen niet in vrede kunnen samenleven, waar aanslagen plaatsvinden en waar kolonisten illegaal land inpikken en bezetten.

Zien, voelen, ontmoeten, ervaren, praten

In oktober heb je de kans om Israël in al zijn facetten te ervaren. De remonstrantse predikant Martine Wassenaar en Meta Floor (Israëlkenner vanuit dialoog en vredeswerk) organiseren een elfdaagse reis naar het beloofde land van, ja van wie eigenlijk? Van 13 tot 23 oktober reis je samen met hen in een groep van maximaal 25 personen door het land. In het programma is genoeg tijd om bekende plaatsen als Bethlehem, Nazareth, Hebron en Jeruzalem te verkennen.

Maar de reis houdt veel meer in: het programma is sterk gericht op ontmoetingen met joden, christenen en Palestijnen. Bijvoorbeeld in de bekende kibboets Nes Ammim of op de educatieve boerderij Tent of Nations, waar de familie Nassar al meer dan honderd jaar aan het werk is. Een bezoek aan het vluchtelingenkamp Aida hoort er bij, net zoals het Holocaustmuseum Yad Vasheem. Zo zijn er dagelijks indrukwekkende hoogtepunten en ontmoetingen. Zelfs een dag schapen hoeden op de Westbank kan! Kijk hier voor het volledige programma en de reisdata.

Onuitwisbare ontmoetingen

Wil je mee op deze reis naar het hart en de ziel van dit oude land? En zo een ‘lifetime’-ervaring opdoen vol onuitwisbare ontmoetingen en gesprekken? Leuk! Je moet dan wel een open geest hebben, een goede conditie en een redelijke beheersing van het Engels. En op 1 september meedoen aan de kennismakingsdag. Martine Wassenaar ziet je aanmelding graag tegemoet!

Gerelateerd