Een Israëlreis die je nooit vergeet. Ga mee

Foto: Etienne Valols
6 februari 2017
Geschreven door Tom Harkema

Fascinerend, dat Israël. De enige democratie in het Midden-Oosten en tegelijk een explosief kruitvat. Een land vol van bekende plaatsen, voor wie met de Bijbel is opgegroeid, waar Abraham naar toe trok, waar Mozes het volk Israël heen leidde en waar Jezus opgroeide en zijn gelijkenissen zich afspeelden. Het Meer van Galilea, de bruiloft te Kana, de intocht in Jeruzalem, al die plaatsen zijn er nog. Maar ook een land waar anno nu Joden en Palestijnen niet in vrede kunnen samenleven, waar aanslagen plaatsvinden en waar kolonisten illegaal land inpikken en bezetten.

Zien, voelen, ontmoeten, ervaren, praten

In oktober heb je de kans om Israël in al zijn facetten te ervaren. De remonstrantse predikant Martine Wassenaar en Meta Floor (Israëlkenner vanuit dialoog en vredeswerk) organiseren een elfdaagse reis naar het beloofde land van, ja van wie eigenlijk? Van 13 tot 23 oktober reis je samen met hen in een groep van maximaal 25 personen door het land. In het programma is genoeg tijd om bekende plaatsen als Bethlehem, Nazareth, Hebron en Jeruzalem te verkennen.

Maar de reis houdt veel meer in: het programma is sterk gericht op ontmoetingen met joden, christenen en Palestijnen. Bijvoorbeeld in de bekende kibboets Nes Ammim of op de educatieve boerderij Tent of Nations, waar de familie Nassar al meer dan honderd jaar aan het werk is. Een bezoek aan het vluchtelingenkamp Aida hoort er bij, net zoals het Holocaustmuseum Yad Vasheem. Zo zijn er dagelijks indrukwekkende hoogtepunten en ontmoetingen. Zelfs een dag schapen hoeden op de Westbank kan! Kijk hier voor het volledige programma en de reisdata.

Onuitwisbare ontmoetingen

Wil je mee op deze reis naar het hart en de ziel van dit oude land? En zo een ‘lifetime’-ervaring opdoen vol onuitwisbare ontmoetingen en gesprekken? Leuk! Je moet dan wel een open geest hebben, een goede conditie en een redelijke beheersing van het Engels. En op 1 september meedoen aan de kennismakingsdag. Martine Wassenaar ziet je aanmelding graag tegemoet!

Gerelateerd

19 februari 2024

Prof. dr. Marius van Leeuwen is overleden

Wij waren verdrietig om te horen dat op 14 februari een einde is gekomen aan het leven van Theodoor Marius van Leeuwen,
23 oktober 2023

Barbara de Beaufort wint liedwedstrijd ‘Het Vrije Lied 2023’

Prachtig nieuwe liedteksten heeft 'Het Vrije Lied 2023' opgeleverd, die wil je zingen!.. Lees verder
17 oktober 2023

Een arm leven, hoe ziet dat eruit?

Vandaag is het Wereldarmoededag. Weten we dat c.a. 230.000 kinderen in Nederland opgroeien onder de armoedegrens?.. Lees