Kom ook naar de remonstrantse Tolerantielezing op 30 september

Kom ook naar de remonstrantse Tolerantielezing op 30 september

24 augustus 2021
Geschreven door Redactie

Op 30 september 2021 organiseren de Remonstranten voor de tweede keer de Tolerantielezing. Een mooi symbolisch moment, want precies op die datum in 1619 zijn wij opgericht. Thema van de bijeenkomst is Over polarisatie en “het vergeten wij”. Plaats en tijd: Catharijneconvent in Utrecht van 20.00 – 21.30 uur. Er kunnen 30 mensen in de zaal. Ook online deelname is mogelijk via een livestream op ons YouTube – kanaal. Annemarie Gerretsen en Joost Röselaers zijn gespreksleiders.

 

Eerste spreker is Jaap Smit, Commissaris van Koning in de provincie Zuid-Holland. Hij is opgeleid als theoloog. Zijn inleiding gaat over de vraag: Wat kunnen we doen aan “het vergeten wij”?

 

 

 

Hij wordt vooraf gegaan door Antje van der Hoek die een inleiding op het thema zal geven. Zij is remonstrants predikant in Den Haag en een van de auteurs van de Bezinningsbrief over polarisatie.

 

 

 

 

Vervolgens zal spreken Marianne van Praag, rabbijn in de Liberaal Joodse Gemeente Den Haag. Uitgangspunt voor haar lezing is de tekst uit de Torah: ‘Je zult van de vreemdeling houden als van jezelf en ervoor zorgen’. Zesendertig keer komt die tekst maar liefst voor, dat moet wel een belangrijk gebod zijn…

 

 

 

Kom ook en/of praat mee over dit belangrijke thema! We zijn blij dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. Opgave voor de Tolerantielezing kan via de webshop van de Remonstranten. Daar treft u twee opties aan: fysieke deelname (kosten € 12,50) en online deelname (gratis, wij vragen uw vrijwillige bijdrage). U krijgt dan de inlogcodes thuisgestuurd.

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd

19 februari 2024

Prof. dr. Marius van Leeuwen is overleden

Wij waren verdrietig om te horen dat op 14 februari een einde is gekomen aan het leven van Theodoor Marius van Leeuwen,
23 oktober 2023

Barbara de Beaufort wint liedwedstrijd ‘Het Vrije Lied 2023’

Prachtig nieuwe liedteksten heeft 'Het Vrije Lied 2023' opgeleverd, die wil je zingen!.. Lees verder
17 oktober 2023

Een arm leven, hoe ziet dat eruit?

Vandaag is het Wereldarmoededag. Weten we dat c.a. 230.000 kinderen in Nederland opgroeien onder de armoedegrens?.. Lees