Pasen in de wijngaard

Pasen in de wijngaard

30 maart 2021
Geschreven door Redactie

Dit jaar verzorgt de gemeente Lochem-Zutphen met ds. Alleke Wieringa de landelijke digitale paasdienst voor de Remonstranten. Je bent heel welkom bij dit feest op Paasmorgen 4 april.

Klik zondagmorgen op deze link en je kunt hem bekijken

De hele viering speelt zich af rond het Paasverhaal zoals dat in het evangelie van Johannes overgeleverd wordt. Dit keer komt Maria Magdalena aan het woord in een monoloog als zij terugblikt op haar tijd met Jezus: ‘Hoe ik van hem moet houden, weet ik nog steeds niet”.

De opnames zijn gemaakt op een bijzondere locatie: de wijngaard van Wijngoed Kranenburg in Vorden. Daar bevindt zich ook een unieke replica van een Italiaanse kegelbaan.

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd

19 februari 2024

Prof. dr. Marius van Leeuwen is overleden

Wij waren verdrietig om te horen dat op 14 februari een einde is gekomen aan het leven van Theodoor Marius van Leeuwen,
23 oktober 2023

Barbara de Beaufort wint liedwedstrijd ‘Het Vrije Lied 2023’

Prachtig nieuwe liedteksten heeft 'Het Vrije Lied 2023' opgeleverd, die wil je zingen!.. Lees verder
17 oktober 2023

Een arm leven, hoe ziet dat eruit?

Vandaag is het Wereldarmoededag. Weten we dat c.a. 230.000 kinderen in Nederland opgroeien onder de armoedegrens?.. Lees