24 juni 2015

Preekpreview Arnhem & Alkmaar

Geschreven door Redactie

Waar preken remonstrantse predikanten over op zondag 28 juni? Er zitten wat kilometers tussen de beide plaatsen, maar zowel in Arnhem als in Alkmaar gaat het over realiteitszin en hoe je dat dan toch kunt rijmen met jouw geloofsvoorstellingen. Een preekpreview:

target=”_blank” rel=”noopener”>Arnhem verandert zondag in de Hof van Heden wanneer Christiane Berkvens-Stevelinck hier voorgaat als gastpredikant. Het scheelt slechts één letter, Eden en Heden. In de Hof van Eden werd een enkele vermaledijde appel genoeg om de mens te laten vallen in een minder perfecte werkelijkheid: de Hof van Heden. In een hedendaagse Hof van Heden, conferentieoord Drumalis in Belfast, trokken remonstrantse predikanten zich terug in retraite. Welke inzichten deden ze daar op? En waarom is “snoep verstandig, eet een appel” ook een spiritueel advies?

In Alkmaar gaat Pieter Korbee aan de slag met godsbeelden. Hoe voorkom je dat jouw kijk op God verstart? En kun je eigenlijk wel zinvolle dingen over God zeggen. Niemand heeft immers ooit God gezien. Wie last heeft van religieuze kramp kan in Alkmaar terecht om een remedie op het spoor te komen.

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd