Remonstranten 2030: the road ahead

Remonstranten 2030: the road ahead

Foto: Simon Matzinger
5 juni 2019
Geschreven door Redactie

Het proces ‘Remonstranten 2030’ beoogt een kerkbreed gesprek te op gang te brengen en te organiseren over de toekomst van onze kerkgemeenschap.

De eerste stap in dat proces was een Algemene Vergadering van Beraad die de Commissie tot de Zaken (CoZa) organiseerde op 9 maart 2019. De Algemene Vergadering van Beraad is gevolgd door het College van Overleg (CVO) op 6 april 2019 waarin ook vruchtbaar werd gediscussieerd.

Waar staan we medio juni 2019 in dat gesprek? Hoe gaan we verder? De CoZa, het Convent van Predikanten en het Curatorium (gezamenlijk aangeduid als “C3”) geven leiding aan dit proces. Zij schreven voor de AV van Bestuur van juni 2019 de notitie ‘Een structuur voor de discussie over de Remonstranten in 2030’.

Daarin doen zij:
1. verslag van de tot nu toe gevoerde discussies;
2. een voorstel aan de Algemene Vergadering van Bestuur voor het tijdspad en de uitwerking.

 

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd

5 juli 2024

Een stilte waarin een andere stem kan spreken

Overdenking uitgesproken voorafgaand aan de Algemene Vergadering van Bestuur op 8 juni 2024. Mary Oliver en Dorothee Sö
4 juli 2024

Actie en contemplatie

Kerkelijk activisme heeft actie en contemplatie nodig om het vol te houden, stelt Jorn den Hertog in zijn proponentsessa
4 juli 2024

Ruimte voor diversiteit

Een samenvatting van het proponentsessay van Aly Meijer, die op 14 juni haar examen deed aan het Seminarie... Lees verd