2 maart 2021

Remonstranten publiceren bezinningsbrief over polarisatie en ‘het vergeten wij’

Geschreven door Redactie

Op 2 maart 2021 is bij alle bij alle leden en vrienden van de Remonstranten de bezinningsbrief Ik laat je niet alleen. Remonstrantse Bezinningsbrief over polarisatie en het vergeten wij’ op de mat gevallen. De bezinningsbrief is voor de Remonstranten het startpunt van een bezinning dit jaar  op het thema ‘polarisatie en het tegengaan daarvan’. Wij nodigen onze leden en vrienden en ieder ander uit om het thema te bespreken en daadwerkelijk activiteiten te ondernemen die mensen dichter bij elkaar brengen.

Download de bezinningsbrief ‘Ik laat je niet alleen’

Bestel een papieren versie van de bezinningsbrief  ‘Ik laat je niet alleen’ 

 

De Remonstranten schrijven een bezinningsbrief vanuit een bezorgdheid over de oplopende tegenstellingen in onze huidige samenleving. Er treedt een polarisatie op die mensen van elkaar vervreemdt en mensen uitsluit. Vanuit ons geloof voelen wij ons geroepen om de samenleving –en natuurlijk, eerst en vooral ons zelf!– een spiegel voor te houden. Wij horen de Bijbelse boodschap als een oproep om de ander niet in de steek te laten.

De brief eindigt met indringende vragen die de Remonstranten zichzelf stellen. Onder meer: Waar ontmoet jij mensen die niet op jou lijken?  Hoe kun je als geloofsgemeenschap mensen, die niet een kopie van jezelf zijn, boeien? Welke concrete voorbeelden ken je waarbij gepoogd wordt mensen met elkaar te verbinden? Welke bijdrage kan jouw geloofsgemeenschap daaraan leveren?

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd