Vallen de Remonstranten in de prijzen?

Vallen de Remonstranten in de prijzen?

2 juni 2015
Geschreven door Redactie

Winst is niet gegarandeerd maar opvallend is het wel dat in korte tijd twee belangrijke nominaties naar de Remonstranten gaan. De vriendenwerfcampagne is genomineerd voor de SAN Accent prijs. Algemeen secretaris Tom Mikkers is genomineerd voor theoloog des vaderlands.

SAN Accent

De campagne Geloof begint bij jou is genomineerd voor een SAN Accent. Dit is een van de belangrijkste communicatieprijzen in Nederland verzorgd door de Stichting Adverteerders Jury.  De remonstrantse campagne is genomineerd in de categorie non-profit/ overheid. Eind april lichtten Tom Harkema (vriendenwerving remonstranten) en Tom Mikkers (algemeen secretaris) de campagne toe voor een breed samengestelde jury.

Op 28 mei zal tijdens een gala-avond in studio 21 duidelijk worden of de remonstrantse inspanningen deze prijs waard zijn. Tom Harkema is blij met de nominatie: “Het is fantastisch dat de campagne zo goed uitpakt. Allereerst omdat het ernaar uitziet dat we de krimp van het kerkgenootschap tot stilstand hebben gebracht. Niet alleen qua ledental maar ook als het gaat om bezoekers van website of betrokkenheid op sociale media. We zien de eerste tekenen van groei. Op Facebook horen we inmiddels bij de grootste kerken. Zo’n nominatie is dan een fraai compliment. Onze inspanningen zijn dus ook buiten de kerkelijke wereld opgevallen, in positieve zin.”

Theoloog des Vaderlands

De tweede nominatie werd vorige week bekend gemaakt. Algemeen secretaris van de Remonstranten Tom Mikkers is samen met tv-presentator Jacobine Geel en bisschop de Korte van Groningen genomineerd voor de rol van theoloog des vaderlands.  Op 20 juni tijdens de Nacht van de Theologie weten we of hij deze titel het komende jaar mag voeren en een jaar lang ambassadeur van de theologie in Nederland mag zijn. Volgens de organisatie van de Nacht van de Theologie weet Tom Mikkers “spraakmakende kerkelijke projecten op te zetten. Doel daarbij is theologie en idealen waar de kerk voor staat, zichtbaar te maken voor een groter publiek”.

Tom Mikkers is blij met de nominatie maar moet er ook nog een beetje aan wennen: “Als je mij zou vragen wie theoloog des vaderlands zou moeten worden, zou ik niet direct aan mezelf denken. Tegelijkertijd vind ik het een hele eer om samen met bisschop de Korte en Jacobine Geel die ik allebei hoog heb in een rijtje genoemd te worden. En een jaar lang de theologie promoten lijkt me een  mooie uitdaging. Toen ik theologie studeerde was ik echt verliefd op  mijn studie. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Dat gevoel is eigenlijk nooit verdwenen. Dit vak heeft mij zoveel gegeven. De rijkdom van de theologie deel ik graag met anderen”.

Of Tom Mikkers de titel theoloog des vaderlands mag voeren hangt af van jou. Je kunt op hem stemmen. Tot 19 juni zijn de stembussen geopend. Uitslag in de Rode Hoed op zaterdagavond 20 juni. Stemmen kan hierrrrrr.

Wil je erbij zijn? Kaarten kun je hier bestellen.

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd

19 februari 2024

Prof. dr. Marius van Leeuwen is overleden

Wij waren verdrietig om te horen dat op 14 februari een einde is gekomen aan het leven van Theodoor Marius van Leeuwen,
23 oktober 2023

Barbara de Beaufort wint liedwedstrijd ‘Het Vrije Lied 2023’

Prachtig nieuwe liedteksten heeft 'Het Vrije Lied 2023' opgeleverd, die wil je zingen!.. Lees verder
17 oktober 2023

Een arm leven, hoe ziet dat eruit?

Vandaag is het Wereldarmoededag. Weten we dat c.a. 230.000 kinderen in Nederland opgroeien onder de armoedegrens?.. Lees