24 januari 2017

Wie wordt de nieuwe remonstrantse predikant in Naarden-Bussum?

Geschreven door Redactie

 

De Remonstrantse Gemeente Naarden – Bussum zoekt een

 

predikant m/v
(0,50 fte)

 

die met de gemeente de sprong voorwaarts durft te maken.

 

Functie

De Remonstrantse Gemeente Naarden – Bussum bestaat dit jaar 75 jaar en is gevestigd aan de Koningslaan in het Spiegel te Bussum. De ledenlijst telt meer dan 200 leden, vrienden en belangstellenden. Na een lastige periode heeft de gemeente haar kracht hervonden en is zij op zoek naar een predikant die de plannen voor een toekomstbestendige gemeente verder vorm wil geven. Bij de ontwikkeling van de gemeente ligt het primaire accent (ca. 2/3 van de tijd) op het vormgeven en invulling geven aan een “doordeweekse kerk” en het nevenaccent (ca. 1/3 van de tijd) op de zondagdienst.

In het afgelopen jaar is dit tweesporenbeleid in een plan uitgewerkt, dat op brede steun van de gemeente heeft kunnen rekenen. De pijler van de doordeweekse kerk wordt hierin nader uitgewerkt. Het heeft geleid tot het opzetten van een aantrekkelijke programmering voor het komende jaar onder de naam Koningskamer. De eerste activiteiten zijn inmiddels van start gegaan. Het programma, bij gebrek aan een eigen predikant, is opgezet door een aantal gemeenteleden en wordt zowel binnen als buiten de gemeente goed ontvangen.

Profiel

Wij zoeken een remonstrantse predikant (of een predikant die remonstrants wil worden), die naast het verzorgen van kerkdiensten (ca. één per maand), het leiden van kringen en het ondersteunen van commissies een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de realisatie van onze plannen. Hij/zij is in staat om:

  • de gemeente enthousiast mee te nemen naar een bestendige toekomst
  • ons en anderen te inspireren in aantrekkelijke zondagvieringen (relatief traditionele vorm, eigentijdse inhoud)
  • als inhoudelijke programmamaker jongere generaties die op zoek zijn naar verdieping, aan te trekken en aan de organisatie te binden.

Pastorale zorg is voorlopig belegd bij een andere predikant, die een tijdelijke aanstelling heeft van 0,15 fte.

De kandidaat is theologisch vrijzinnig stevig onderlegd, heeft ervaring met verander­management, heeft een goed gevoel voor verhoudingen, is doortastend, visionair en verstaat de kunst om ook buitenkerkelijk relaties aan te gaan. Maar bovenal is hij of zij een verbinder.

De kerkenraad is klein en houdt een betrokken no-nonsense stijl aan, waarbij er veel ruimte geboden wordt aan gemeenteleden en predikant om op hun manier een positieve bijdrage te leveren aan de gemeente.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Remonstrantse kerkorde en traktementsregeling.

Solliciteren en informatie

Mocht u belangstelling voor deze functie hebben, dan kunt u dit kenbaar maken vóór woensdag 15 februari via email aan de secretaris van de kerkenraad, Roosmarijn Schaap, secretariaat.remkerknb@gmail.com.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Maarten den Ottolander, te bereiken op 06 12866446, bij voorkeur na 20.00 uur ‘s avonds.

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Liesbeth Orthel, Joost Röselaers, Michel Peters en Jaap Marinus. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd