Redactioneel
Foto: Allard Willemse

Redactioneel

Pinksteren is het feest van het luisteren. De eerste leerlingen zijn bijeen, voor het eerst zonder hun Heer. Even daarvoor is hij ten hemel gevaren, wat dat ook moge betekenen. Ze zijn bijeen en er voltrekt zich een wonder. De Geest daalt neer. Tongen als van vuur! Vol enthousiasme wordt er verteld. Verbaasd horen alle vreemdelingen hen spreken in hun eigen taal. De Geest is in vele talen herkenbaar. De Geest maakt dat we kunnen horen – en belangrijker: kunnen luisteren, naar de Geest, naar elkaar.

Luisteren naar elkaar is het thema van deze AdRem. We gingen praten met mensen die van luisteren hun beroep hebben gemaakt: een burgervader – dat woord gebruikt hij opvallend vaak – die vindt dat er meer naar de burger geluisterd moet worden. Hijzelf voorop. Drie mensen die bekend zijn van de televisie en ieder op hun eigen manier luisteren naar mensen om zo hun diepste zelf boven te laten komen. Hoe doen ze dat eigenlijk? Daarover vertellen ze ons en ze geven ons tips. Wat is luisteren eigenlijk en kunnen we het wel? En hoe luister je naar de stilte in de muziek? Ga er voor zitten en lees het artikel. Houd uw smartphone bij de hand en scan de QR – codes. Prachtige muziek omgeeft u. Dit en nog veel meer in dit pinksternummer.

Zijn we hiermee uit geluisterd? Helemaal niet. Volgend nummer, dat in juli verschijnt, zal ingaan op de vraag hoe we kunnen luisteren naar God. Maar dat komt later. Voor nu veel luister- en leesplezier!

Tjaard Barnard
Hoofdredacteur, email barnard@remonstrantenrotterdam.nl

Zie ook