Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Remonstranten gaan naar de Koreaanse dodenmis

17 juni 2023 | 19:30 22:00

De Remonstranten wonen op zaterdagavond 17 juni 2023 de Koreaanse dodenmis ‘YeonDo – Bosch Requiem’ bij in de Grote Kerk in Den Haag. Van 19.30 – 20.00 uur verzorgen de Koreaans-Nederlandse componiste Seung-Won Oh met de Nederlands-Sri Lankaanse dirigent Manoj Kamps eerst een inleiding voor ons. De voorstelling zelf is te beluisteren van 20.30 – 22.00 uur.

Foto: Foppe Schut

Het leven zelf is al raadselachtig genoeg, maar het mysterie van de dood roept nog veel meer vraagtekens op. Als de dood dan op de deur klopt, wordt het stervensproces met allerlei mystieke rituelen omgeven. Nog nooit klonk het dodenmis ritueel zo louterend: Imponerende slagwerkpartijen, meditatieve strijkpassages en hemelse stemmen smelten samen tot een spiritueel momentum. Het publiek maakt letterlijk deel uit van een intense concertervaring. Onbegrensde, tijdloze muziek die moeiteloos eeuwen doorkruist.

Met haar weidse muziekritueel YeonDo werpt Seung-Won Oh nieuw licht op de aloude Koreaanse katholieke kerktraditie. Voordat iemand wordt begraven vindt er een begeesterd groepsgebed plaats voor de dode. De componiste is gefascineerd door dit unieke dodenritueel dat Koreaanse begrafenistradities verbindt met het katholieke geloof in Korea. Tijdens het YeonDo-ritueel verblijft de dode bijvoorbeeld in het vagevuur totdat de zonden zijn vergeven en het hemelen kan beginnen. De geest wordt voorbereid op zijn tocht naar een nieuwe wereld. Ohs livemuziek heeft een grote fysieke uitstraling waarbij muzikale handeling en klankritueel in elkaar overvloeien.

In haar dodenmis is een hoofdrol weggelegd voor New European Ensemble, de zangers van Cappella Pratensis en een alt, die een zinderend en tijdloos ritueel ontketenen.

Wees erbij en koop hier uw kaartje:

https://www.amare.nl/nl/agenda/1339/Dag_in_de_Branding_67/YeonDo_Bosch_Requiem

Laat ons even weten of u komt: info@remonstranten.org