En wat vind jij?

En wat vind jij?
Datum 27 februari
Tijd 19:30 - 21:30 uur
Locatie Nijmegen

Onder deze titel vinden er regelmatig avonden plaats met een bijzondere gast. Die gast zal iets vertellen over wat hem of haar bezighoudt en ook is er volop gelegenheid om met de gast en met elkaar in gesprek te gaan. De avonden beginnen om 19.30 en worden rond 21.30 uur afgesloten. Voor deelname wordt een bescheiden bijdrage gevraagd van € 7,00, voor studenten € 5,00.

In het voorjaar van 2020 zijn er drie avonden met bijzondere gasten.

Donderdag 27 februari: Bomen over bomen met Ignace de Haes. Ignace de Haes, loopbaanbegeleider aan de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit, maakte met zijn vrouw vanuit ’s-Hertogenbosch de voettocht naar Santiago de Compostela, een pelgrimage van ruim drie maanden. Elke dag fotografeerde hij een boom. Die foto’s verbond hij met levenslessen van filosofen en religieuze denkers. Hij schreef er een boek over: Bomen over de weg naar Santiago (uitgeverij Berne Media, 2019). Op donderdag 27 februari komt hij bomen over de bomen. Ook zal in het DoRe-kerkgebouw een aantal foto’s te zien zijn die hij onderweg gemaakt heeft.

Donderdag 12 maart: Israël en Palestina: impressies van een betrokken waarnemer, met Joost IJsselmuiden. Joost IJsselmuiden heeft als verpleegkundige in de psychiatrie gewerkt. Van half oktober 2019 tot half januari 2020 is hij als lid van een team van de Wereldraad van Kerken als waarnemer in de in 1967 door Israël op Jordanië veroverde en sindsdien bezette gebieden van Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever geweest. Dat team draagt de naam EAPPI: Ecumenical Accompaniment Programma in Palestine and Israel. Het doel van EAPPI is om lokale gemeenschappen in de bezette Palestijnse gebieden te begeleiden, door internationale aanwezigheid bescherming te bieden, getuige te zijn van gebeurtenissen en omstandigheden, en een rechtvaardige vrede voor alle volkeren in het gebied te bevorderen. Op donderdag 12 maart komt Joost IJsselmuiden zijn indrukken en ervaringen met ons delen en kunnen wij met hem in gesprek gaan.

Donderdag 28 mei: De kracht van mooie dingen, met kunstenaar Babette Degraeve. Babette Degraeve is geboren en getogen in het Vlaamse Brugge en woont en werkt al jaren in Nijmegen. Als beeldend kunstenaar gaat zij aan de slag met vormen en ideeën, in de hoop schoonheid zichtbaar te maken. ‘Mooie dingen hebben een eigen kracht en roepen hun eigen energie op,’ aldus Babette Degraeve. Op donderdag 28 mei komt zij daarover vertellen en zal zij ook voorbeelden van haar werk laten zien.

 

Agenda