Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jos van der Kooy | De unieke stijl van Bach

28 mei 2023 | 14:15 16:15

Orgelwerken van Johann Sebastian Bach met als centrale vraag: hoe ontwikkelde Bach zijn unieke stijl?

In woord en toon beantwoordt Jos van der Kooy deze vraag. Muziek van de generatie vóór hem, Bachs jeugdwerken en werken die hij op latere leeftijd schreef passeren de revue. Van der Kooy is uw orgel spelende en verhalen vertellende gids op deze ontdekkingstocht.

Jos van der Kooy

Over Jos van der Kooy (Rotterdam, 1951) is cantor en organist van de Remonstrantse Gemeente Rotterdam. Hij bespeelt daar het monumentale Steenkuylorgel uit 1898, dat een grote rol speelt in de kerkdiensten en concerten. Met predikanten en kerkenraad realiseert hij een ambitieus plan op het gebied van kerk- en concertmuziek.
Jos is docent voor de hoofdvakken orgel en improvisatie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Eb aan de Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden. Hij is organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag. Sinds 1970 geeft hij veel concerten in binnen- en buitenland. Van der Kooy was meer dan vijftig jaar kerkmusicus in Amsterdam. Bijna veertig jaar was hij daar verbonden aan de Westerkerk. Van 1990 tot 2017 was hij stadorganist van de Grote- of Sint Bavokerk te Haarlem. Hij staat bekend om een groot en veelzijdig repertoire, inzet voor hedendaagse muziek en een grote beheersing van de improvisatiekunst.

Arminiuskerk

Museumpark 3
Rotterdam, Nederland