Foto: Jeroen Oerlemans
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koningspreek door Marcel Levi

26 maart | 10:30

Marcel Levi is een Nederlandse internist en hoogleraar geneeskunde. Levi is sinds 1 april 2021 voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Ook is hij lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en columnist voor het Parool sinds 2019 en HP/De Tijd sinds 2022.

Levi studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij ook promoveerde in 1991. Na een loopbaan als internist in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en als postdoc aan het Center for Transgene Technology and Gene Therapy van de Katholieke Universiteit Leuven werd hij hoogleraar in Amsterdam, en in 2010 decaan van de geneeskunde-faculteit van de Universiteit van Amsterdam, en leidde hij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. In 2016 werd Levi door Elseviers Weekblad uitgeroepen tot Nederlander van het Jaar, vanwege de manier waarop hij het AMC bestuurd had. In 2017 ging Levi naar Londen, waar hij Chief Executive van de University College London Hospitals werd. Het grote publiek leerde hem kennen, toen hij tijdens de Coronapandemie vanuit Londen regelmatig zijn wederwaardigheden en visie met ons deelde.

Interesse?

Thema: Solidariteit in de samenleving

De dienst wordt geleid door ds. Pieter Lootsma met Joshua Herwig op de cello.

Voor deze dienst hoeft u niet te reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De zaal gaat een half uur voor aanvang van de dienst open.

Vrijwillige bijdrage

Remonstranten Naarden-Bussum

Koningslaan 2/B
Bussum,