EO
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Welmoed Vlieger ‘Innerlijkheid en Politiek’

25 maart | 14:30 16:30

De remonstrantse gemeente Alkmaar zet in 2023 met een nieuwe lezingenreeks (On)geduld in Tijden van Verontrusting haar traditie voort. Drie voorjaarslezingen in onze kleine monumentale schuilkerk die de actuele spanningsvelden van onze tijd verkennen. We leven in tijden van onrust en verontrusting. Is er behoefte aan meer Heilige Onrust over alles wat fout gaat, of moeten we juist de Deugd van het Geduld opnieuw leren beoefenen?

Drs. Welmoed Vlieger MA (filosoof en oud-columnist bij Trouw) is werkzaam als hoofd beleid bij de Groep Omtzigt in de Tweede Kamer. Daarnaast is zij bezig met een promotieonderzoek over innerlijkheid en politiek. Welmoed Vlieger besteedt aandacht aan denkers als Meister Eckhart, Kierkegaard en Dag Hammarskjöld. Hoe verbindt innerlijk (religieus) leven zich met de vaak ongemakkelijke praktijk van de politiek? Hoe blijf je je waarden trouw, hoe blijf je innerlijk gevoed en lever je toch een heldere bijdrage aan de politieke keuzes die gemaakt moeten worden? In de praktijk van de politiek moet je vuile handen durven maken. In het zoeken van innerlijkheid is het verlangen naar zuiverheid leidend. Gaat dat eigenlijk samen, innerlijkheid en politiek?


Plaats Remonstrantse Kerk, Fnidsen 33-37, 1811 ND Alkmaar

De lezingen op 18 februari en 15 april zijn ‘s ochtends en worden afgesloten met een lichte lunch. De lezing op 25 maart is ‘s middags, en wordt afgesloten met een drankje en een hapje.

Kosten € 10,- per lezing (incl. koffie, thee, lunch of drankje/hapje)

Opgave remonstrantseschuilkerk@gmail.com of 072 511 0868

€10,

Remonstrantse Kerk

Fnidsen 33-37
Alkmaar, 1811 ND