Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziekcursus | Reconstructie

25 maart | 10:30 12:30

Taal spreekt met woorden, muziek spreekt anders. Taal en muziek zeggen daarom nooit helemaal hetzelfde, hoezeer ze ook in elkaar opgaan. Het verschil tussen vrolijke en droevige muziek begrijpt iedereen wel. We weten alleen nooit zeker of droevige muziek gaat over liefdesverdriet, heimwee, of toch iets anders. Welke betekenissen kennen we toe aan onze favoriete muziek? Klopt wat wij beluisteren wel met wat de componist bedoeld heeft? En maakt het iets uit?

Reconstructie

Van Bachs Markuspassion is wel de tekst, maar niet de muziek bewaard gebleven. We weten echter dat Bach voor deze passie oudere muziek gerecycled heeft. Hedendaagse reconstructies leunen vooral op Bachs treurmuziek voor de koningin van Polen. Maar daarmee zijn nog lang niet alle leemtes opgevuld. Wat te doen met de lange evangelietekst?

Interesse?

Leiding: Hans Jacobi; Hans studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium. Zijn docenten waren o.a. Jan Jongepier en Bert Matter. Daarnaast studeerde hij muziekwetenschappen in Utrecht. Sinds 1994 is hij organist van de Remonstrantse Gemeente in Den Haag.
Kosten: 5 euro / vrijwillige bijdrage voor leden en vrienden van Den Haag
Volgende datum en onderwerp van deze cursus: 13 mei Muziek, natuur, ecologie

€5 per ochtend

Remonstranten Den Haag

Laan van Meerdervoort 955
Den Haag,