Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koningspreek | Geert Corstens

3 maart | 10:30 12:00

De Koningspreken zijn preken van bekende Nederlanders die dieper in zullen gaan op actuele en maatschappelijke onderwerpen. De preken zijn onderdeel van de kerkdienst op zondagochtend. Toegang is gratis en een bijdrage vrijwillig.

Geert Corstens

Geert Corstens is voormalig president van De Hoge Raad der Nederlanden. Het thema van zijn koningspreek luidt ‘Vergeving in het recht’.

Geert Corstens (1946) was officier van justitie in Arnhem, hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en lid van de Hoge Raad der Nederlanden, laatstelijk president van dit college. Bij zijn afscheid van de Hoge Raad publiceerde hij: De rechtsstaat moet je leren, dat in het Engels (Understanding the Rule of Law) en in het Russisch is vertaald. In mei 2023 publiceerde hij Onze rechtsstaat, Strijdbaarder en weerbaarder, waarin naast hoofdstukken over de rechtsstaat ook een beschouwing over vergeving is opgenomen en een autobiografisch hoofdstuk.

Hij houdt zich ook bezig met velerlei andere onderwerpen zoals de constitutionele positie van de rechter en hij publiceerde verschillende malen in het Hollands Maandblad. Hij is voorzitter van Stichting Leerstoel Uytenbogaert (over verdraagzaamheid) en fungeert als Appointing Authority bij het Iran United States Claims Tribunal. Daarnaast ontving hij enkele eredoctoraten en onderscheidingen.

De dienst wordt geleid door predikant Joost Röselaers. De muziek wordt verzorgd door Karin Brunt (mezzosopraan) en Karina Kantarova (vleugel). De dienst wordt gestreamd via Kerkdienstgemist.

Kom je ook?

Datum en tijd: 3 maart 2024 om 10.30 uur
Duur: circa 60 minuten
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B, 1405 GL Bussum)
Kosten: vrijwillige bijdrage
Reserveren: niet verplicht (vanaf 10.00 uur inloop)

Remonstranten Naarden-Bussum

Koningslaan 2/B
Bussum,