Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theatervoorstelling Helderman – afgelast!

3 maart | 14:30 16:00

Als theatermaker laat Thomas Borggrefe zich in zijn voorstelling inspireren door zijn werk met mensen met dementie: gesprekken, ontmoetingen, naar muziek luisteren, stilte, er zijn zonder woorden.Zijn theatervoorstelling heet ‘Helderman’ (regie Titus Tiel Groenestege). Het verhaal gaat over een musicus die dementie heeft en laat zien wat er in hem omgaat: vergeten, gelukkig zijn, muziek, ontreddering en het zoeken naar de grens van leven en dood.De voorstelling geeft diepe inzichten in de gevoels-en belevingswereld van een man met dementie, het proces toont een mens in al zijn kunnen, niet meer kunnen, onmacht. Er is de prangende vraag: Wanneer is het leven met deze ziekte niet meer leefbaar?
Een actueel onderwerp, geen antwoord, maar voelen en zien, wat in iemand omgaat.
‘De wereld van dementie is een onbegrijpelijk, wonderlijk landschap vol kleuren, fragmenten, poëzie en grillige vormen. De voorstelling is een compositie van muziek, teksten, zwaarte en lichtheid, zoals het leven met dementie is,’ zegt Thomas Borggrefe.

De voorstelling duurt een uur. Daarna is er gelegenheid om met Thomas Borggrefe van gedachten te wisselen, onder het genot van een glaasje sap of wijn.

Kaarten à €15,– per stuk (contant betalen) zijn verkrijgbaar bij juwelier Het Groene Hart in Nieuwkoop.
U kunt ook €15,– overmaken op rekening nummer NL 04 RABO 0127 0874 43 tnv Remonstrantse Gemeente Nieuwkoop onder vermelding van Helderman.
Uw kaart op naam ligt dan op 3 maart a.s. voor u klaar bij de ingang van de kerk. De kerk is open vanaf 14 uur. De voorstelling begint om 14.30 uur.
Wij nodigen u van harte uit om deze voorstelling bij te wonen. Er zijn 110 plaatsen beschikbaar.

€15,

Remonstrantse Gemeente Nieuwkoop