Lezing ‘Dood gaat over leven’

Ilona Lezing ‘Dood gaat over leven’
Datum
27 maart
Tijd
12:00 - 14:00 uur
Locatie

Voor elk mens geldt vanaf de eerste dag na zijn geboorte de wet van het leven: hij zal ooit sterven. Mensen sterven, en laten – meestal – dierbaren na die van hen hielden. Dan komt het moment van afscheid nemen. Hoe doe je dat? In zijn inleiding Dood gaat over Leven, gaat Jasper Zuijdervliet op een heel persoonlijke manier hierop in.

Vaak weten de nabestaande dierbaren – familie en vrienden – precies wat ze willen en hoe ze het willen, ook al zijn ze verlamd door verdriet. Maar wat als ze dat niet kunnen of willen? In die gevallen kunnen ze een beroep doen op de vrijwilligers van de humanistische uitvaartbegeleiding om aan dit afscheid een voor hén passende vorm te geven. Deze vrijwilligers doen dit vanuit de overtuiging, dat mensen individueel en uniek zijn, maar dat zij ook dienen te staan voor verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij anderen en onze omgeving. Het is deze dualiteit, die het werkterrein is van de Humanistische Uitvaartbegeleiding bij het sterven van een mens.  Ons doel: mede vorm geven aan een plechtigheid, waarin op waardige wijze afscheid van de overledene wordt genomen.  Daarin willen wij recht doen aan diens geleefde leven. Indirect draagt dit er ook toe bij dat, daardoor de herinnering aan een dierbare levend wordt gehouden.

Jasper Zuijdervliet (1944) heeft in de afgelopen 25 jaar als vrijwilliger veel zingeving gevonden in het bijstaan van families bij overlijden en uitvaart als spreker bij uitvaarten vanuit de Werkgroep Humanistische Uitvaartbegeleiding.

Interesse?

  • Locatie: Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg elke 4e dinsdag van de maand.
  • Wij beginnen met een gezamenlijke lunch (10 euro) om 12 uur en daarna start de lezing om 13.00 uur tot ongeveer 14.00 uur.
  • Verder heeft de penningmeester uw contributie voor het volgend seizoen weer nodig.
  • Deelname aan de hele serie lezingen met gesprek kost 35 euro, zie website voor instructies m.b.t. de betaling

 

Agenda