Lezing Kick Bras over Het verlangen naar de ziel

Kerstin Riemer Lezing Kick Bras over Het verlangen naar de ziel
Datum 4 februari
Tijd 10:30 - 12:00 uur
Locatie Haarlem
Entree
zie uitleg

Lezing Kick Bras & Mystiek lezen

Mystieke teksten lezen met een groep mensen uit ‘Het verlangen van de ziel’ (red. Hein Blommestijn), ISBN 9789077728420, €18,-. In dit boekje komen moderne mystici aan het woord. Denk aan Simone Weil, Dag Hammerskjold, Saint Exupéry. Allemaal mensen die in de mystieke traditie staan, maar zich begeven in een ander taalveld dan de oude middeleeuwse mystici.

Samen mystieke teksten lezen houdt in dat er hardop gelezen wordt, vervolgens krijgt ieder de gelegenheid om te reageren op de tekst, en daarna kunnen vragen om verheldering gesteld worden, maar er wordt niet op elkaar gereageerd in de vorm van discussie. Er ontstaat dus geen, of minimaal, gesprek tussen de deelnemers. Wie dat wel graag wil, kan dat zelf aansluitend aan deze bijeenkomsten met enkele deelnemers afspreken. Vooraf ben je welkom voor de koffie vanaf 10.10 uur.

Op 4 februari komt Kick Bras een lezing geven over zijn  nieuwste boek. Kick Bras is emeritus predikant bij de PKN en heeft zich verdiept in mystiek en er een aantal boeken over geschreven. Hij weet er veel van, niet alleen op intellectueel niveau, maar juist ook als gelovig mens. Hij kan boeiend vertellen en neemt je mee in het verhaal.

Interesse?

  • Data: dinsdag 5 november, 3 december 2019, di 4 februari, 3 maart, 31 maart
  • Leiding: Sabine du Croo
  • Info: Connie van de Herik  E  cvdherik@xs4all.nl  T  06 21489829
  • Materiaal: het boek is €18. Zelf aan te schaffen vóór de eerste keer.
  • Kosten: gratis voor ‘Vrienden van de Remonstranten Haarlem’, overigen € 40, te voldoen bij aanvang

Agenda