Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziektheater Maria, Maria, Maria

photo-Isabelle-Renate-la-Poutre

10 december 2022 | 20:00 22:00

Op zaterdag 10 december ’s avonds en op zondag 11 december ’s middags biedt de landelijke organisatie u een bijzondere kerstvoorstelling aan in de Arminiuskerk in Rotterdam. Noteer de data maar alvast, want daar wilt u zeker niet ontbreken. Het Leidse gezelschap de Veenfabriek speelt dan speciaal voor ons de spectaculaire muziektheatervoorstelling ‘Maria, Maria, Maria’. En neem vooral een niet-remonstrant mee, daar is dit initiatief mede voor bedoeld.

Een kaartje voor uzelf kost €20,-. Neemt u iemand mee die geen remonstrant is, dan betaalt u voor die tweede persoon de halve prijs, dus €10,-. In dit laatste geval: gebruik de kortingscode ‘remonstranten’.  U betaalt dan €30,- voor twee kaartjes. Bestellen kan nu al! 

Maak er bijvoorbeeld op zondag 11 december een Rotterdams dagje van: eerst organiseren wij een speciale Mariadienst in de Arminiuskerk met voorgangers Tjaard Barnard en Jan Berkvens, daarna is er een lunch voor de aanwezigen, vervolgens de voorstelling en ten slotte bent u welkom bij de borrel.

Wonderlijke vertelling

Maria Maria Maria is een wonderlijke vertelling over de bekendste moeder ter wereld en haar kinderen. Vol inspiratie, twijfel, troost en muziek. Jacobien Elffers speelt Maria. Begeleid door muzikanten vertelt ze over haar leven en dat van haar kinderen. Geïnspireerd door de verhalen uit de bijbel en de koran, persoonlijke verhalen van de muzikanten en liederen over bizarre middeleeuwse wonderen. De muzikanten van de Veenfabriek laten zich voor Maria Maria Maria inspireren door een rijke historie aan Marialiederen uit de middeleeuwen en het vroege christendom. Van de dertiende-eeuwse Cantigas de Santa Maria uit Spanje die vertellen over de opzienbarende wonderen van Maria, tot aan oude Marialiederen uit Syrië in het Aramees, de taal waarin Jezus sprak. Als moderne pelgrims feesten, dansen en spelen de muzikanten voor de Moeder. Met percussie, electronica, gitaar, klarinet, trombone, altviool en de betoverende zang van de Marokkaanse zanger Anass Habib.

€20 Twee kaarten voor €30,-