Maria, Maria, Maria: spectaculair muziektheater bij de Remonstranten

Maria, Maria, Maria: spectaculair muziektheater bij de Remonstranten

Isabelle-Renate-la-Poutre
12 september 2022
Geschreven door Redactie

Op zaterdag 10 december ’s avonds en op zondag 11 december ’s middags biedt de landelijke organisatie u een bijzondere kerstvoorstelling aan in de Arminiuskerk in Rotterdam. Noteer de data maar alvast, want daar wilt u zeker niet ontbreken. Het Leidse gezelschap de Veenfabriek speelt dan speciaal voor ons de spectaculaire muziektheatervoorstelling ‘Maria, Maria, Maria’. En neem vooral een niet-remonstrant mee, daar is dit initiatief mede voor bedoeld.

Een kaartje voor uzelf kost €20,-. Neemt u iemand mee die geen remonstrant is, dan betaalt u voor die tweede persoon de halve prijs, dus €10,-. In dit laatste geval: gebruik de kortingscode ‘remonstranten’.  U betaalt dan €30,- voor twee kaartjes. Bestellen kan nu al! 

Maak er bijvoorbeeld op zondag 11 december een Rotterdams dagje van: eerst organiseren wij een speciale Mariadienst in de Arminiuskerk met voorgangers Tjaard Barnard en Jan Berkvens, daarna is er een lunch voor de aanwezigen, vervolgens de voorstelling en ten slotte bent u welkom bij de borrel.

Lees voor meer informatie het interview uit AdRem met artistiek leider Joeri Vos.

Bekijk ook de teaser. Daar wil je toch bij zijn?

 

De Volkskrant, *****
‘Maria, Maria, Maria is fenomenaal muziektheater dat je moet zien om het te geloven.’

 

Wonderlijke vertelling

Maria Maria Maria is een wonderlijke vertelling over de bekendste moeder ter wereld en haar kinderen. Vol inspiratie, twijfel, troost en muziek. Jacobien Elffers speelt Maria. Begeleid door muzikanten vertelt ze over haar leven en dat van haar kinderen. Geïnspireerd door de verhalen uit de bijbel en de koran, persoonlijke verhalen van de muzikanten en liederen over bizarre middeleeuwse wonderen. De muzikanten van de Veenfabriek laten zich voor Maria Maria Maria inspireren door een rijke historie aan Marialiederen uit de middeleeuwen en het vroege christendom. Van de dertiende-eeuwse Cantigas de Santa Maria uit Spanje die vertellen over de opzienbarende wonderen van Maria, tot aan oude Marialiederen uit Syrië in het Aramees, de taal waarin Jezus sprak. Als moderne pelgrims feesten, dansen en spelen de muzikanten voor de Moeder. Met percussie, electronica, gitaar, klarinet, trombone, altviool en de betoverende zang van de Marokkaanse zanger Anass Habib.

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd

30 november 2022

Grenzeloze hoop

Hoop en verlangen hebben hier iets onontkoombaars, maar je kunt ook zeggen dat ze een wezenlijk deel zijn van ons mensel
16 november 2022

Zoeken, vinden, gevonden worden

Ben je iemand, over het geloof de nadruk legt op de vragen en de zoektocht, Of ben je iemand die ook antwoorden vindt e
13 oktober 2022

In de veelheid van geluiden

In de veelheid van geluiden is de laatste tijd één van mijn favoriete liederen... Lees verder