Retraite ‘Bieke Vandekerckhove, de smaak van stilte’

Retraite ‘Bieke Vandekerckhove, de smaak van stilte’
Datum 26 april 2019 - 28 april 2019
Tijd 16:30 uur
Locatie Steyl

In De smaak van de stilte en Wat ALS? vertelt Bieke Vandekerckhove (1969-2015) over de spirituele weg die zij is gegaan nadat zij op 19-jarige leeftijd de diagnose ALS kreeg. Alle zekerheden raakte ze kwijt. Toch ging haar leven verder en hervond ze haar innerlijke kracht. Ze werd geïnspireerd door de boeddhistische en christelijke monastiek, maar ook door dichters, schrijvers, zangers en mystici. Ze wezen haar de weg om zichzelf te worden. Zo schrijft ze: “Het Zelf is een land dat je alleen zelf kunt verkennen, door tijd te maken voor stilte en het eigen innerlijk te betreden. Ieder mens is uniek.”

Bieke heeft vele mensen geïnspireerd met haar wijsheid en woorden. Ze kan ons begeleiden om onze eigen unieke weg te gaan. We mogen gaan vertrouwen dat wij naar ons diepste zelf geleid worden, vanuit een kracht die we niet onder controle kunnen krijgen en die ons verlangend in beweging zet.

Dit weekend geeft ook ruimte om in stilte, in de natuur en met creativiteit je zelf te verkennen en je eigen innerlijk te betreden.

Begeleiding door Dr. Petra Galama. Zij is gespecialiseerd in het werken met mystieke bronnen. Via SpiritWijs heeft zij jarenlange ervaring in het begeleiden van bezinning, daarbij ruimte biedend aan innerlijke verstilling en aan het  gesprek over de eigen beleving. Zo brengt zij mensen in aanraking met hun bezieling en verlangen op de unieke weg die ieder gaat. Zij is practicumdocent aan de opleiding Geestelijke Begeleiding (PThU), remonstrants, predikant en geestelijk verzorger.

Bezinningsweekend in Steyl (bij Venlo)
Data: vrijdag 26 april t/m zondag 28 april 2019
Plaats: St. Michaël, St. Michaëlstraat 7, Steyl
Tijd: aankomst tussen 16.30-17.30 uur – vertrek 16.00 uur
Kosten: €240 (kamer met douche en toilet)
of €210 (kamer met wastafel, gedeelde douche en toilet)
Info en opgave: galama@spiritwijs.eu of contactpagina op spiritwijs.eu

Agenda