Senang, over afkomst, tradities en botsingen

Senang, over afkomst, tradities en botsingen
Datum 21 februari
Tijd 20:00 - 22:30 uur
Locatie Hoorn
Entree
10 euro

Muzikale voorstelling in het Foreestenhuis in Hoorn

Project Geestdrift presenteert op 21 februari in samenwerking met Karavaan, de muziektheater-voorstelling Senang in het Foreestenhuis in Hoorn.

Nynke Heeg en Klemens Patijn spelen in Senang met hun roots. Met het verhaal van hun Indische ouders en grootouders, die met zo’n tweehonderdduizend andere vluchtelingen in de jaren vijftig een koud welkom kregen in Nederland. Die 12.000 km verderop ‘thuis’ mochten komen in een moederland dat zij alleen kenden uit de boekjes. Een groep, niet allochtoon en niet autochtoon, met een flink vermogen om stilzwijgend op te gaan in de Nederlandse samenleving.

Nynke en Klemens duelleren met het beste en het slechtste van twee culturen die zij in zich dragen. Met rake klappen op de Kendangdrums en zoete pianoklanken troeft het duo elkaar af. Met stille kracht maken ze korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. Het verhaal van familiegeschiedenissen van koloniale overheersing, overleven in Jappenkampen en een onafhankelijkheidsoorlog.

Senang is muziektheater over afkomst, tradities en botsingen. Een persoonlijke zoektocht naar identiteit, bekend voor iedereen die opgroeit in twee culturen. Hoe bepalend is je afkomst voor wie je bent of wie je wordt? Hoe senang voelen Nieuwe Nederlanders zich vandaag de dag?

Project Geestdrift presenteert sinds 2017 inspirerende voorstellingen in doopsgezinde kerkjes in Noord-Holland Noord met als doel bezoekers kennis te laten maken met deze mooie gebouwen en hun rijke geschiedenis. Project Geestdrift werkt hierin regelmatig samen met Karavaan, bekend van haar geëngageerde locatietheater.

Interesse?

  • Kaarten kosten € 10,00 en zijn online te bestellen via www.projectgeestdrift.nl.
  • Aanvang: 20.00 uur.
  • Locatie: Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn.

Agenda