Serie ‘Veerkracht’

Foto: imgarcade.com Serie ‘Veerkracht’
Datum
9 april 2018
Tijd
17:30 uur
Locatie

Wat beweegt ons? Of, liever gezegd: wat houdt ons in beweging, dag in, dag uit, ook na tegenslagen? Hebben we een houvast waar we steeds op terug kunnen vallen of kunnen we rekenen op een veerkracht die ons achteraf soms verrast? In vijf avonden gaan we op zoek naar antwoorden, van dichtbij huis tot aan het eiland Bali. Bijeenkomsten vinden plaats in de Lutherse Kerk Breda, Veemarktstraat 11 (vooringang), Stadserf 3 (achteringang).

11 september 2017  17.30 uur ‘In den beginne was er veerkracht’. De eerste schreeuw van een pasgeborene duidt er in ieder geval op. Is de veerkracht van het leven zelf niet wonderlijk? Hoe ontwikkelt zich deze veerkracht, van kinds af aan tot volwassenheid en ouderdom? Op deze startavond, gebruiken we samen de avondmaaltijd. De tafelgesprekken die we voeren herinneren aan de tafelgesprekken die Luther graag organiseerde. Begeleiding: Christiane Berkvens-Stevelinck.

16 oktober 2017, 20.00 uur: Het offer van Bali Documentaire-avond onder begeleiding van Jennie van Dorp. Het offer van Bali  is een schitterende documentaire, waarin Adriaan van Dis op zoek gaat naar de veerkracht van de inwoners van Bali na de aanslag op hun eiland. (15 april 2012, 55 minuten). Hoe zou je zelf reageren? Daarover gaat het gesprek na afloop.

13  november 2017,  20.00  uur    Maarten Luther en Johan Sebastian Bach In dit Luther-jaar belicht programmamaker en schrijver Govert Jan Bach de nauwe banden tussen Luther en Bach. Govert Jan Bach laat zien en beluisteren hoe deze twee giganten van de Europese cultuur vanuit eenzelfde inspiratie werkten. Deze avond is georganiseerd in  samenwerking met de Vrije Boekhandel, Veemarktstraat.  Voor deze avond wordt een toegangsprijs gevraagd van € 8,= !

Govert Jan Bach publiceerde onder andere luisterboeken over Maarten Luther en Bach. Daarnaast  over barokmuziek, in het bijzonder over de Passiemuziek van Johan Sebastian Bach.

12 februari 2018,  20 uur De  post-seculiere mens Documentaire-avond onder leiding van Joop Freriks. In de boeiende lezing The post-secular society legt de Duitse filosoof Jürgen Habermas uit wat het betekent om te leven in een zogeheten post-seculiere samenleving.  De vraag die noodt tot nader gesprek is: Waar vindt de post-seculiere mens zijn veerkracht?

9 april 2018, 17.30 uur Veerkracht:  de bronnen Welke bronnen hebben de veerkracht die mensen op de been houdt en herhaaldelijk doet opstaan? Zijn die bronnen aan te wijzen, aan te boren en door te geven? Als afsluiting van het thema veerkracht, delen we onze ervaringen rondom een gezamenlijke maaltijd. Begeleiding: Koen Holtzapffel

Agenda