Adriano Gadini via Pixabay
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vragen rond het levenseinde – vol!

3 april | 10:30 12:00

Twee bezinningsochtenden met o.a. Alexander Rinnooy Kan 

Op 24 januari schreef Alexander Rinnooy Kan een opiniestuk in NRC met als titel: Bedenk tijdig of u wilt dat uw gezin later voor u zorgt. Daarin nodigt hij mensen uit om na te denken over levenseinde. Hoe willen we oud worden en wanneer is het genoeg? En hoe brengen we dit ter sprake met onze naasten? Het opiniestuk is vooral een uitnodiging om daarover met elkaar in gesprek te gaan.

Dat gaan wij tijdens twee bezinningsochtenden doen in de remonstrantse kerk. Op woensdag 3 april is Alexander Rinnooy Kan te gast. Op dinsdag 9 april praten we onder leiding van Joost Röselaers erover door. Welke betekenis geef ik aan mijn leven in het licht van het einde? Hoe kijk ik aan tegen de dood en erna? Hoe zou je willen dat het na je dood zou zijn? Caroline Iordens vertelt op beide ochtenden over haar eigen ervaringen onder andere als verpleegkundige in een hospice.

U bent van harte welkom op 3 april en 9 april in de remonstrantse kerk Naarden-Bussum, beide keren van 10.30 tot 12.00 uur.  Graag aanmelden via jhroselaers@gmail.com of 06 – 55 77 67 13.


Inmiddels is deze kring vol. Mogelijk wordt deze activiteit nog een tweede keer georganiseerd in Amsterdam. Informatie verkrijgbaar via Joost Röselaers.

In 2018 publiceerden de remonstranten een bezinningsbrief over voltooid leven.
De AdRem maart 2024 gaat ook over vragen van leven en dood.

Remonstranten Naarden-Bussum, Koningslaan 2b, Bussum