7 januari 2019

Remonstranten nemen afstand van #NashvilleVerklaring

Geschreven door Redactie
Actueel Foto: Anton Vavilov Remonstranten nemen afstand van #NashvilleVerklaring

“De Remonstranten nemen ferm afstand van de Nashvilleverklaring”, zegt Teddy van der Burg, voorzitter van de Commissie tot de Zaken van de Remonstranten in een reactie op deze verklaring. “Al 400 jaar zetten remonstranten zich in voor vrijheid en verdraagzaamheid. In 1986 liepen wij als kerk voorop door het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht gelijk te stellen aan heterohuwelijken.”

De overheid volgde, zij het vijftien jaren later, in 2001. De conservatievere kerken en politici hielden voet bij stuk. Anno 2019 komen zij met een verklaring die LHBT’ers uitsluit en zondig verklaart, en die iedereen die er anders over denkt wegzet als onchristelijk.

Warme deken

De remonstranten geloven dat Jezus niemand buitensloot. En zeker geen mensen die de liefde op hun eigen wijze uiten. De Nashvilleverklaring laat deze mensen pastoraal in de kou staan. Daarom slaan de remonstranten al 33 jaar en ook nu weer een figuurlijke deken om hen heen.

Eenheid in het nodige, vrijheid in het onzekere, in alles de liefde.

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd