Hij zal niet toelaten dat uw voet wankelt

24 augustus 2015
Geschreven door Ton in 't Veld

Met mijn man liep ik in de Noorse bergen, zes dagen lang met een tentje onderweg. Ik had weinig bergervaring en de dagtochten waren zwaar. Bij moeilijke stukken over rotsen en stenen kwam steeds dat ene zinnetje in mijn hoofd: ‘Hij zal niet toelaten dat uw voet wankelt’, en het leek of dat hielp: ik voelde mijn vertrouwen groeien en mijn voeten hebben de tocht volbracht. Wonderlijk hoe zinnen uit de bijbel je soms kunnen helpen. Ik geloof echt niet dat een persoonlijke God mij daar in de Noorse bergen overeind hield, maar het uitspreken van die tekst hielp wel. Zo kunnen losse teksten mensen helpen om verder te komen, ergens doorheen te gaan, door een verdriet, een probleem, een zware opgave.

GOD AAN

Voor iedere dag van het jaar een bezinnende tekst. GOD AAN is een onalledaags dagboek met spirituele teksten geschreven door honderd verschillende auteurs, allen lid of vriend van de Remonstranten.

bestel voor € 25

Gerelateerd

4 juli 2024

Actie en contemplatie

Kerkelijk activisme heeft actie en contemplatie nodig om het vol te houden, stelt Jorn den Hertog in zijn proponentsessa
4 juli 2024

Ruimte voor diversiteit

Een samenvatting van het proponentsessay van Aly Meijer, die op 14 juni haar examen deed aan het Seminarie... Lees verd
27 juni 2024

Is er een kans dat de Remonstranten het als kerk overleven ?

Een samenvatting van het essay van Silvio Roduner bij zijn proponentsexamen... Lees verder