Hij zal niet toelaten dat uw voet wankelt

Hij zal niet toelaten dat uw voet wankelt

24 augustus 2015
Geschreven door Ton in 't Veld

Met mijn man liep ik in de Noorse bergen, zes dagen lang met een tentje onderweg. Ik had weinig bergervaring en de dagtochten waren zwaar. Bij moeilijke stukken over rotsen en stenen kwam steeds dat ene zinnetje in mijn hoofd: ‘Hij zal niet toelaten dat uw voet wankelt’, en het leek of dat hielp: ik voelde mijn vertrouwen groeien en mijn voeten hebben de tocht volbracht. Wonderlijk hoe zinnen uit de bijbel je soms kunnen helpen. Ik geloof echt niet dat een persoonlijke God mij daar in de Noorse bergen overeind hield, maar het uitspreken van die tekst hielp wel. Zo kunnen losse teksten mensen helpen om verder te komen, ergens doorheen te gaan, door een verdriet, een probleem, een zware opgave.

GOD AAN

Voor iedere dag van het jaar een bezinnende tekst. GOD AAN is een onalledaags dagboek met spirituele teksten geschreven door honderd verschillende auteurs, allen lid of vriend van de Remonstranten.

bestel voor € 25

Over Ton in 't Veld

Ton in 't Veld

Ton in 't Veld is remonstrant in Utrecht.

Gerelateerd

22 februari 2024

We staan iedere dag op #40dagen

Wat blijft er van geloof over als er geen opstanding zou zijn, hoe je je die opstanding ook mag voorstellen? Dan krijgt
12 februari 2024

Samen onderweg naar Pasen – via de app

Samen op weg naar Pasen, met inspirerende teksten en beelden via de app. Schrijf je ook in!.. Lees verder
8 februari 2024

Hier hoor ik thuis, hier ben ik

Jan Berkvens spreekt in dit filmpje met Corrie van Hove uit Oude Wetering, over het sociale aspect van de kerk... Lees v