8 december 2020

We are each other’s #adventsvlog 10

Geschreven door Redactie

Adventsvlog 10 komt van innovatiepredikant Rachelle van Andel vanuit Maastricht. Ze toont beelden van haar werk als studentenpastor in Maastricht. Rachelle schrijft een uitgebreide toelichting. Even doorscrollen tot onder de vlog graag!

Alle vlogs zijn hier te bekijken.
#kerst #licht #Maastricht #studenten

 

‘Samen met mijn collega Petra Kai Kormendy leid ik het studentenpastoraat in Maastricht. Naast mijn werk in Eindhoven ben ik daar ook 3 dagen per week. Graag neem ik jullie dus een keer mee naar het zuiden!

Wij werken met een internationaal studententeam. Toen de tweede lockdown aangekondigd werd merkte ik al dat dat een stuk zwaarder voor hen zou worden. Met de donkere wintermaanden in het verschiet stelde ik voor om alle leden van ons studententeam een sleutel te geven voor ons gebouw. Alhoewel lange tijd de meeste activiteiten weer online moesten plaatsvinden konden zij in ieder geval bij ons terecht.
Op woensdag begint mijn dag met een meditatie. Aan het begin van de avond haasten wij ons naar de St. Servaasbasiliek waar we elke woensdag een Taizéviering hebben. Een viering die mij weer oplaadt en terugbrengt bij mijn bron.

Het is ook een viering die maakt dat alle verhalen die ik wekelijks hoor, van kwetsbaarheid en veerkracht, van eenzaamheid en verlangen de ruimte krijgen. Niet alleen als ruimte om te delen en te luisteren, maar ook om op te komen voor deze verhalen binnen en buiten de muren van de universiteit.

Een tegenruimte en tegenplek, waar we oefenen in wat het betekent mens te zijn en telkens weer te worden.

Deze advent laat ik me zowel in Eindhoven als in Maastricht inspireren door het volgende gedicht van Gwendolyn Brooks:

PAUL ROBESON

That time
we all heard it,
cool and clear,
cutting across the hot grit of the day.
The major Voice.

The adult Voice
forgoing Rolling River,
forgoing tearful tale of bale and barge
and other symptoms of an old despond.

Warning, in music-words
devout and large,
that we are each other’s
harvest:
we are each other’s
business:
we are each other’s magnitude and bond

 

Bekijk nu alle adventsvlogs!

Bekijk dagelijks een inspirerend adventbericht van een van onze (innovatie)predikanten of seminarie student. Op 1e kerstdag zenden we onze kerstmis online uit.  Lees verder

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd