Mooi feest was het!

Mooi feest was het!

Foto: Neeltje Kleijn

Op 30 september hebben we onze festiviteiten rond 400 jaar Remonstranten in Antwerpen afgesloten, de plaats waar Johannes Wtenbogaert en de zijnen vanuit ballingschap ons verhaal begonnen. Zou hij toen hebben kunnen bevroeden dat zijn strijd voor een tolerante samenleving met ruimte voor vrijheid van geloven vandaag aan de dag nog net zo relevant zou zijn?

De foto’s getuigen van een feestelijk jaar van herdenken, getuigen maar ook van vooruit kijken om aangesloten te blijven bij de samenleving van vandaag.
De beelden geven zicht op ontmoeting, op het openstaan voor elkaar, op het omarmen van diversiteit en geloven in vrijheid en verdraagzaamheid.

De Commissie 400 Jaar Remonstranten heeft op memorabele wijze onze 400 jaar gemarkeerd! Namens alle Remonstranten bijzondere en zeer welgemeende DANK.

Teddy van der Burg
voorzitter Remonstrantse Broederschap

Zie ook

Onze positie als uitdager is zwak en mag van mij veel meer zichtbaar worden #innovatiepredikanten
10 december 2020

Onze positie als uitdager is zwak en mag van mij veel meer zichtbaar worden #innovatiepredikanten

Interview met Jaap Marinus door Rachelle van Andel Middenin coronatijd begon Jaap Marinus (37) als vernieuwingspredikant in Utrecht. Voor veel remonstranten is hij geen onbekende: als je iets wilde weten.. Lees verder

Het gezicht van Ingrid de Bonth
12 augustus 2021

Het gezicht van Ingrid de Bonth

Ingrid de Bonth (1973) vertelt Michel Peters hoe ze zich voorbereidde op een toekomst in de wetenschap, haar carrière toch vervolgde in het internationale bedrijfsleven en later in haar leven.. Lees verder