Korte berichten

Korte berichten

Mensen

Per 1 oktober is Peter Nissen aangesteld als interim rector aan het Seminarium voor 0,1 fte.

Alleke Wieringa heeft een nieuwe baan aanvaard als predikant in gemeente Lochem-Zutphen voor 0,5 fte. Per 1 december gaat haar aanstelling in.

Ook op 1 december gaat de aanstelling in van Tina Geels in de Geertekerk in Utrecht voor 0,4 fte.

Op 31 dec 2020 eindigt de overeenkomst met Severien Bouman in Friedrichstadt.

Remonstrant Goos Minderman is per 1 oktober aangesteld vanuit de Nederlandse Raad van Kerken als voorzitter van het Dagelijks Bestuur van het Churches’ Commission for Migrants in Europe (CCME) in Brussel. CCME heeft 150 lidorganisaties (Anglicaanse, Orthodoxe en Protestantse kerken en Raden van Kerken) in 18 Europese landen. CCME werkt nauw samen met de Europese Raad van Kerken (CEC) en de Wereldraad van Kerken (WCC).

Kerst 2020
Kerst is anders dit jaar. Het lijkt uitgesloten dat we met meer dan dertig (of nog minder in kleine gebouwen) bij elkaar kunnen komen. Vanuit gemeenten gebeurt van alles digitaal, maar ook vanuit de landelijke organisatie hebben we een alternatief aanbod voor u.

1.Digitale adventskalender
Hopelijk hebt u ze al voorbij zien komen op onze website of op sociale media: korte adventsfilmpjes van onze predikanten over het thema ‘Maak het lichter’. Tot en met 24 december worden ze dagelijks geplaatst op ons YouTube kanaal (www.youtube.com, zoekterm Remonstranten) en de website www.remonstranten.nl, terugkijken kan natuurlijk ook.

2.Virtueel live kerstfeest: Voor iedereen is plaats!
Verbondenheid, licht en warmte zoeken we op kerstavond 24 december vanaf 20.00 uur door online bij elkaar te komen. Verbindende elementen zijn de opgenomen kerstliederen met het pop-up choir, het samen ontsteken van het kerstlicht en het samen luisteren naar een kerstverhaal, kerstgedachte, een kerstgebed en mooie muziek. Alle onderdelen komen uit verschillende kerken in het land. De virtuele kerstavond duurt maximaal 45 minuten, is voor jong en oud en kan live bijgewoond worden via Zoom, maar ook live gevolgd worden op ons YouTube kanaal

3.Digitale dienst op kerstochtend
Op kerstochtend 25 december bieden wij u een digitale kerstdienst aan vanuit de Geertekerk in Utrecht. Voorganger is ds. Marthe de Vries. Thema is ‘Wanneer is de nacht ten einde?’ De dienst is te bekijken op ons YouTube kanaal (www.youtube.com, zoekterm Remonstranten) en onze website.

Nadere informatie over alle drie de initiatieven is te vinden op de kerstpagina van onze website: www.remonstranten.nl/kerst

 

Mozaïeken in monumentale kerk Rotterdam
Tijdens de eerste coronagolf schreef Titus van Hille elke twee weken een artikel in het Rotterdamse kerkblad over de bijzondere mozaïeken die het kerkgebouw sieren. Toen het kerkgebouw werd gebouwd (1897) werden kosten nog moeiten gespaard en werden grote internationale kunstenaars gevraagd een bijdrage te leveren. Deze artikelen zijn – met nieuw materiaal – tot een boekje van 60 pp. gemaakt, dat zeer fraai is opgemaakt en royaal geïllustreerd.  U kunt het voor € 10,-  (incl. portokosten) bestellen via administratie@remonstrantenrotterdam.nl of tel. 010 436 0543.

 

Zie ook

Redactioneel De Geest
20 juni 2023

Redactioneel De Geest

In de belijdenis uit 2006 staat de Geest op de eerste plaats. Na het antropologisch vloertje is het het eerste wat opvalt. De Geest gaat vooraf. De Geest verbindt ons.. Lees verder

Annemiek Schrijver:  Kom maar in mijn armen!
1 juni 2021

Annemiek Schrijver: Kom maar in mijn armen!

‘Mijn roeping is om mensen op te jutten wakker te worden, we hebben zoveel aan boord. Alsof we een zeer ingenieuze computer zijn waarop we alleen Word gebruiken. Maar we zijn tot veel meer in staat.’ Kim Magnée-de Berg en André Meiresonne luisterden in een Zoom-interview naar Annemiek Schrijver. Een gesprek over eerlijk durven zijn en de ander tevoorschijn laten komen… Lees verder