Korte berichten

Korte berichten

Mensen

Susanne van der Sluijs is per 1 januari 2021 aangesteld als ambulant predikant in de Parkstraatgemeente in Arnhem voor 0,2 fte, voor zolang de gemeente vacant is.

Elly van Kuijk is ook per 1 jan 2021 aangesteld in de Kapel in Hilversum voor 0,4 fte.

Friso Boogerd beëindigt zijn dienstverband in Naarden- Bussum. Vanaf 13 januari is hij met emeritaat.

Pieter Korbee beïndigt zijn dienstverband in Alkmaar. Vanaf 31 januari is hij met emeritaat.

Gerdienke Ubels gaat Pieter Korbee in Alkmaar opvolgen. Haar aanstelling begint op 1 maart voor 0,4 fte.

Florus Kruyne, predikant in Utrecht, gaat met emeritaat op 13 mrt 2021, maar hij gaat niet uit dienst.

Lense Lijzen, predikant in Groningen, vierde op 7 januari zijn 25-jarig predikantsjubileum.

 

Mijn held en ik – Beraadsdag 2021 op 13 maart

Helden zijn er in vele soorten en maten. Je kunt ze bewonderen, je door hen laten inspireren, er zelfs een beetje jaloers op zijn. Helden kun je overal vinden, in je eigen leven, in een film of serie, in de bijbel. Wat brengen helden jou en hoe kunnen ze een rol spelen in je levensbeschouwing? Tijdens deze beraadsdag verkennen we dat. We doen dat online via Zoom. Vanuit je luie stoel of van achter de keukentafel kun je je laten inspireren door de inleidende presentatie, muziek, een column en een aantal persoonlijke gedachten van predikanten. Tijdens de workshopronde kun je je interesse volgen: er zijn workshops over poëzie, klimaatactivisten, helden in films, Franciscus, helden die kunnen irriteren, contextueel bijbellezen, etc. Voor elk wat wils dus. Na de workshopronde delen we virtueel met elkaar de lunch en sluiten we af met een liturgisch moment.

De Beraadsdag is op 13 maart van 10.30 tot 13.15 uur. Er is plek voor 80 deelnemers. We leggen je van tevoren graag uit hoe je Zoom kunt gebruiken, laat dat je niet weerhouden van deelname.

Opgave: info@remonstranten.org

Over het thema is het boekje ‘Mijn held en ik’ geschreven. Dit boekje is nog te verkrijgen via het landelijk bureau. Bestel het boekje via de webshop of met een mailtje naar info@remonstranten.org.

 

Mannenretraite

Retraite voor mannen en vrouwen: 14-16  juni o.l.v. Johan Goud en Foeke Knoppers. Thema: ‘Onrustig is ons hart…’ (Over Rust en Onrust) Plaats: Woodbrookershotel Barchem. Nadere berichten volgen.

 

Zie ook