Jongerengemeente Arminius is springlevend!

Jongerengemeente Arminius is springlevend!

Samen zoeken naar wat we belangrijk vinden

De Jongerengemeente Arminius is een plek waar jongeren tot 35 jaar elkaar vinden in activiteiten rondom geloof en zingeving. Door wat we mee maken en de gesprekken die we voeren, groeien we als mensen, we ontwikkelen inzicht in wie we zijn en wat we belangrijk vinden in het leven.

We ondernemen diverse activiteiten op verschillende locaties in het land. We ontmoeten elkaar bijvoorbeeld tijdens een wandeling op het strand, een online discussiegroep, of een weekend weg. In april zijn we naar het ‘Movies That Matter’ – festival geweest, waar we drie aangrijpende films hebben gezien en nabesproken onder begeleiding van onze dominee Jan Berkvens. Een maand eerder was er een mooie gezamenlijke viering met de Parkstraatgemeente in Arnhem.

Je voelt je snel welkom!

Afgelopen jaar hebben we negen nieuwe vrienden mogen verwelkomen. Naast dat sommigen van deze nieuwe vrienden worden uitgenodigd door anderen, zijn er ook een aantal die ons wisten te vinden door online te zoeken op ‘vrijzinnig kerk jongeren’. Het is fijn om te zien dat iedereen zich snel thuis voelt bij Arminius; we zijn een hechte groep met veel belangstelling voor elkaar en vinden het belangrijk dat ook nieuwe leden zich welkom voelen. De komende tijd hebben we weer een aantal leuke en inspirerende activiteiten op de planning staan. In de zomer gaan we naar Roemenië, waar we te gast zijn bij jongeren van de Unitarische gemeenschap in Transsylvanië.

We hebben recentelijk het Arminius Vriendenfonds opgericht om onze activiteiten aanvullend te financieren. Vindt u het ook belangrijk dat er een gemeenschap is waar vrijzinnige jongeren elkaar ontmoeten en over levensbeschouwelijke onderwerpen in gesprek zijn, steun ons dan door een bijdrage op IBAN-rekening:  NL92 INGB 0005969005, t.n.v. Arminius Landelijke Jongeren Gemeente te Utrecht, o.v.v. Arminius Vriendenfonds.

Ben je benieuwd naar wie wij zijn en wil je meer weten over Arminius of onze activiteiten, dan horen we graag van je!

Simon Haazen, Voorzitter Jongerengemeente Arminius – voorzitterarminius@gmail.com
Jan Berkvens, Predikant Jongerengemeente Arminius – jan@domineeberkvens.nl

www.arminius.remonstranten.nl

 

Een Arminiaan stelt zich voor

Hoi! Ik ben Harm, ik ben 30 en sinds 2018 vriend bij de Jongerengemeente Arminius. In het dagelijks leven werk ik als energieadviseur gebouwen.

Hoe ben ik bij Arminius terecht gekomen?

Ik heb gestudeerd in Enschede en naast mijn studie had ik behoefte om meer te doen met zingeving. Wat ik echter merk is dat veel kerkgenootschappen niet passen bij de dingen die ik belangrijk vind: gelijkwaardigheid van man en vrouw, LHBTIQ+ – emancipatie en vrijzinnigheid in het algemeen. Dit hield mij tegen om in Enschede een kerk binnen te stappen. Toen ben ik gaan Googelen op: ‘meest vrijzinnige kerkgenootschap’ en zodoende ben ik bij de Remonstranten terecht gekomen.

Wat brengt Arminius mij ?

Ik vind het fijn om met gelijkgestemden te praten over het geloof: wat betekent het? Daarnaast vind ik het heel fijn om op de weekenden die we organiseren met elkaar tot rust te komen. Denk hierbij aan het jaarlijkse kloosterweekend of startweekend. Voor mij gaat het ook om vorm te geven aan mijn zoektocht naar het beter begrijpen in wat voor christelijke traditie we staan. Van huis uit ben ik nooit echt religieus opgevoed, terwijl het wel iets heel belangrijks is voor veel mensen, dat maakt mij nieuwsgierig. Ook spreekt het mystieke mij aan.

Mystieke?

Ja, er is iets waar ik niet precies mijn vinger op kan leggen, ik zou dat heel graag willen ontdekken. Zo zou ik graag de pelgrimage naar Santiago de Compostella willen doen en ervaren wat zoveel mensen drijft om in de voetsporen te treden van al die mensen die hen voor gingen. Misschien kom ik zo wel een beetje dichter bij de onzienlijke. Wat ik heel fijn vind is dat dit dingen zijn waar we het goed over kunnen hebben met elkaar bij Arminius.

Zie ook

Elkaar is alles wat we hebben   
23 maart 2021

Elkaar is alles wat we hebben  

De tegenstellingen lopen op. En we voelen ons alleen. Zo kun je de analyse in de bezinningsbrief  ‘Ik laat je niet alleen’, over polarisatie en ‘Het vergeten wij’, samenvatten… Lees verder

Redactioneel Thuis
24 december 2020

Redactioneel Thuis

Allereerst wil ik namens de vaste redactie onze dank uitspreken aan de gastredactie die u en ons vorige maand geïnformeerd heeft over hun innovatieve werk binnen het kerkgenootschap… Lees verder