Redactioneel

Redactioneel

Foto: Allard Willemse

In december kunt u de voorstelling Maria, Maria, Maria bezoeken in de Remonstrantse Arminiuskerk in Rotterdam. Het belooft een mooi, remonstrants feestje te worden. ‘Kom allen en neem een niet-remonstrant mee’, zo nodigt de organisatie u uit. En inderdaad: het is een boeiende muziekvoorstelling. In dit nummer en in het vorige nummer van AdRem hebt u erover kunnen lezen.

In het huidige nummer pakken we helemaal uit: een themanummer over Maria. Voor protestanten – en hierin zijn remonstranten van oudsher zeer protestants – is en blijft het een lastig thema, al zie je hierin misschien wel wat veranderen. Vanuit oecumenisch perspectief, wellicht een feministisch-theologisch inzicht en misschien ook vanuit de esthetiek blijken remonstranten wel degelijk geraakt te kunnen worden. En is dat niet juist wat we nodig hebben: een nieuw perspectief dat ons te denken kan geven?

Voor wie toch niet zoveel heeft met Maria, tenslotte een kleine vrolijke noot met de woorden van Riekus Waskowsky (1932-1977), een Rotterdamse pop-art dichter:

Lourdes

Toen hij uit de Grotte Miraculeuse kwam,
Zaten er in elk geval
Twee nieuwe banden
Aan z’n invalidewagentje.

Tjaard Barnard, hoofdredacteur
barnard@remonstrantenrotterdam.nl

Zie ook

Maria, wat hebben we ermee?
2 november 2022

Maria, wat hebben we ermee?

Wij vroegen ons discussiepanel wat zij hebben met Maria en of Maria ook voor protestanten betekenis heeft of kan krijgen… Lees verder

En stil figuurtje in een lichtblauw jasje
3 november 2022

En stil figuurtje in een lichtblauw jasje

Redactielid Geertrui Meinema werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Zij schrijft in AdRem geregeld over haar ervaringen en over bijzondere gebeurtenissen op school en in de klas. Ze is nieuw.. Lees verder