6 december 2019

Freek de Jonge overweegt vluchtelingen in huis te nemen

Geschreven door Redactie
Inspiratie Foto: Allard Willemse Freek de Jonge overweegt vluchtelingen in huis te nemen

Freek de Jonge denkt erover vluchtelingen in huis te nemen. De cabaretier zegt dit in een openhartig interview in ons tijdschrift AdRem. ’Vanuit mijn belijden zou dat geen enkel probleem moeten zijn.’ Volgens De Jonge moet het rijke westen een deel van zijn welvaart inleveren om de aarde leefbaar te houden. Zelf zegt hij bewust minder te consumeren, zoals geen vlees meer eten en elektrisch rijden. Vluchtelingen in huis nemen is wat hem betreft een volgende stap. Hij zegt ook ‘daar nog niet aan toe’ te zijn.

AdRem is het tijdschrift van de Remonstranten, een vrijzinnig protestantse geloofsgemeenschap. Het kerstnummer is vandaag, vrijdag 6 december, verschenen, en heeft als thema ‘Vreest niet’. Het interview met Freek de Jonge draait om zijn bekende gedicht ‘Wees niet bang’. In hetzelfde interview geeft hij zijn visie op de kloof tussen de massa en de elite, het verlies aan omgangsvormen in de samenleving en ook vertelt hij over zijn jeugd als domineeszoon en hoe hij omgaat met het verlies van zijn kind en kleinkind.

Lees hier het hele interview

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd