Redactioneel

Redactioneel

Foto: Allard Willemse

In december kunt u de voorstelling Maria, Maria, Maria bezoeken in de Remonstrantse Arminiuskerk in Rotterdam. Het belooft een mooi, remonstrants feestje te worden. ‘Kom allen en neem een niet-remonstrant mee’, zo nodigt de organisatie u uit. En inderdaad: het is een boeiende muziekvoorstelling. In dit nummer en in het vorige nummer van AdRem hebt u erover kunnen lezen.

In het huidige nummer pakken we helemaal uit: een themanummer over Maria. Voor protestanten – en hierin zijn remonstranten van oudsher zeer protestants – is en blijft het een lastig thema, al zie je hierin misschien wel wat veranderen. Vanuit oecumenisch perspectief, wellicht een feministisch-theologisch inzicht en misschien ook vanuit de esthetiek blijken remonstranten wel degelijk geraakt te kunnen worden. En is dat niet juist wat we nodig hebben: een nieuw perspectief dat ons te denken kan geven?

Voor wie toch niet zoveel heeft met Maria, tenslotte een kleine vrolijke noot met de woorden van Riekus Waskowsky (1932-1977), een Rotterdamse pop-art dichter:

Lourdes

Toen hij uit de Grotte Miraculeuse kwam,
Zaten er in elk geval
Twee nieuwe banden
Aan z’n invalidewagentje.

Tjaard Barnard, hoofdredacteur
barnard@remonstrantenrotterdam.nl

Zie ook

Een mooie studie over Maria, de moeder van Jezus
2 november 2022

Een mooie studie over Maria, de moeder van Jezus

In juni 2021 verscheen het boek ‘Maria: Icoon van genade’ van Arnold Huijgen. Binnen een jaar beleefde het zes drukken… Lees verder

Grootste fan
3 november 2022

Grootste fan

Marjan van Hal vertelt hoe het gekomen is dat ze Maria’s grootste fan is geworden… Lees verder