Korte berichten
Foto: trotsemoslima.wordpress.com

Korte berichten

Mensen

Ds Martijn Junte, remonstrants predikant in Eindhoven, heeft twee aanstellingen erbij gekregen. Hij is al aan de slag voor zes uur per week als predikant in Waddinxveen.  Per januari 2016 zal hij ook voor zes uur per week actief zijn als predikant in Alphen a/d Rijn.

Zalig zoet

Bij de redactie van AdRem liep het water in de mond bij het zien van dit boek. Daarom, met de kerstdagen in het verschiet, willen wij u deze eersteling van ons mederedactielid Vanessa van Koppen niet onthouden. In het kerstnummer van AdRem gaat zij over enkele zalige zoetigheden schrijven.

Pepernoten, paasbrood en pinksterbollen: elke feestdag heeft zijn geschiedenis en elk land zijn eigen broodjes, koekjes en taarten. Dit bakboek is ontstaan uit de vraag: welke baksels horen eigenlijk bij onze feestdagen en waarom? Vanessa van Koppen is hiervoor op onderzoek gegaan, niet alleen in kookboeken, maar ook in andere – soms oude – bronnen. Zalig zoet biedt daardoor naast recepten voor een heleboel zalige zoetigheden, ook nog achtergrondinformatie over de herkomst en symboliek bij alle feestdagen en gerechten. Je vindt bijvoorbeeld tal van verrassende recepten en interessante weetjes over heiligen die hun naam aan brood of taart hebben gegeven, van de borsten van Sint-Agatha tot het stuurwiel van Sint-Christoffel. En wist u dat de Romeinen al op Driekoningen een boon in hun taart verstopten? Of dat gevlochten paasbrood is afgekeken van de Joodse challe?

Zalig zoet. 60 bakrecepten rond feesten en heiligen. Uitgeverij Simplfylife, 2015. 176 pagina’s. Prijs: 19.95. ISBN 9789079956258

Zie ook