Redactioneel

Redactioneel

Wat beleven mensen bij de Remonstranten? Zo zou je de centrale vraag van dit nummer kunnen beschouwen. De buitenstaander Rik Torfs keek naar ons tijdens zijn feestrede in de Rode Hoed op 14 september en zegt op een vrolijke manier behartenswaardige dingen. We horen van de belevenissen van iemand die voor het geloof heeft gekozen (of die zelf gekozen is!), een scheidend predikant vertelt over wat hem ter harte ging in het predikantschap en we horen hoe Graceland is beleefd als de hemel op aarde. Petra Galama haalt herinneringen van en aan Christiane Berkvens op. Wat beleef je in de muziek bij de Remonstranten? Soms erg vaag, maar toch ook bijzondere dingen die bovenkomen in een dichtwedstrijd. Zo vertoont dit nummer weer de verscheidenheid aan zienswijzen en ervaringen waar Remonstranten om bekend staan.

In het komende jaar zal uw blad anders gaan worden. We hebben besloten om minder vaak, maar dan wel dikker te gaan verschijnen. Ontving u eerst 11 nummers van 20 pagina’s, in het nieuwe jaar worden het er 8 van 32. De snelle rekenaar onder u zal dus zien, dat u meer waar voor uw geld gaat krijgen. Bijna een heel nummer meer in pagina’s! Als altijd hopen wij u te verblijden met boeiende thema’s die dieper dan nu uitgewerkt kunnen worden én met berichten over de Remonstrantse Broederschap. We willen een blad maken dat u met plezier leest en daarna op uw koffietafel legt, in de verwachting dat uw familie en vrienden het ter hand zullen nemen en zo iets te weten komen van de vragen waar wij mee bezig zijn.

Tjaard Barnard
Hoofdredacteur, barnard@remonstrantenrotterdam.nl

 

Zie ook

Sept 2023: Inspiratie
5 september 2023

Sept 2023: Inspiratie

Vader en zoon Heering en de overdracht van het geloof
31 maart 2020

Vader en zoon Heering en de overdracht van het geloof

Beroemde geslachten kennen we bij de Remonstranten. Zoals de familie Heering, allemaal theoloog. Hebben zij elkaar beïnvloed eigenlijk?.. Lees verder