Korte berichten

Korte berichten

In Memoriam Annelize Hoff-Visscher

Op 21 februari overleed ds. Annelize Hoff-Visscher. Zij is negentig jaar geworden. Als predikant diende zij de remonstrantse gemeenten Boskoop/Waddinxveen en Alphen aan den Rijn. Toen bleek dat het gezinsleven en moederschap (van vier kinderen) toch lastig te combineren was met een uitgebreid predikantschap werd zij docente op een middelbare school. Wel diende zij ook lange tijd de Werkgroep Den Bosch van de gemeente Eindhoven. Het onderwijs, op een katholieke school, beviel haar zeer. Zij vond het vakinhoudelijke aspect belangrijk. Er moest wat geleerd worden! Toen zij stopte als docente, werkte zij nog enige tijd als bijstand in het pastoraat bij de hervormde gemeente in Helvoirt.

Na hun beider pensioen ontwikkelden haar man Bert Hoff (die psychiater was) en Annelize nog een heel andere weg. Gezamenlijk studeerden zij aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk (B). Daar behaalde zij het examen cum laude. Nadat Bert in 2009 was overleden, verhuisde Annelize naar haar geboorteplaats Amsterdam. Mede tot haar eigen verbazing werd zij, zolang haar gezondheid het toeliet, een trouw kerkganger.

In Annelize verliest de Broederschap een trouw theoloog, gevormd in de bijbelse school van professor Sirks en geïnspireerd door een joodse uitleg van de bijbel.

Moge haar nagedachtenis zijn tot een zegen!

Tjaard Barnard

 

Wegens succes herhaald: het vrije lied!

De landelijke dichtwedstrijd van de Remonstranten, Het vrije lied, leverde in 2019 een mooi bundeltje op met liederen en gedichten. Dit jaar wordt de wedstrijd herhaald met hetzelfde concept: u mag teksten inleveren, de beste verschijnen in een bundel. Professionele kerkmusici schrijven bij de helft van de teksten een melodie. Er valt ook een jury- en een publieksprijs te winnen, € 500 resp. € 250. Nieuw dit jaar is dat bij het schrijven gekozen kan worden uit een aantal opdrachten. De jury bestaat uit Andries Govaart, Bert Dicou, Maarten van der Bijl en Susien Lenselink. Schrijft u mee? Lees alle informatie op hetvrijelied.nl.

Zie ook