Redactioneel ‘Waar vind je troost?’

Redactioneel ‘Waar vind je troost?’

Foto: Allard Willemse

Er zijn onderwerpen die beter lopen dan andere. Soms gooit uw redactie wat in de groep en komt er uit de echoput zelfs geen echo naar boven, soms komt er juist veel. Muziek en troost bleken een gouden combinatie. We hebben een gevoelige snaar geraakt. Muziek geeft toegang tot het gevoel en ook tot de godsdienst. Zo hebben veel lezers de reactie uit hun hart gegeven. U leest erover en met behulp van Spotify kunt u het ook allemaal beluisteren. Prachtig om de verscheidenheid hier te zien.

In de rest van het nummer vindt u een verscheidenheid aan gedachten bij het thema. Troost vonden we ook in de nieuwe dichtbundel van Marjolijn van Heemstra die deze maand zal verschijnen. Ons forum is uitgebreid met twee mensen en weet – als altijd – vele kanten van het onderwerp te raken.

Met dit nummer zal uw redactie afscheid nemen van Peter Korver. Zijn bijdragen en zijn evenwichtige inzet zullen we zeer missen. Vaak wist hij ons bij de spirituele les te houden, als onze gedachten wel erg breed gingen. Grote dank, Peter!

Volgende maand heeft uw redactie vrij. Wij dragen het stokje voor één nummer over aan een eenmalige gastredactie. De vernieuwingspredikanten onder leiding van gasthoofdredacteur Christa Anbeek zullen een special over innovatie maken.

In de tussentijd leven we nog steeds in onzekere tijden. Als ik dit schrijf, is de tweede coronagolf nog niet begonnen, maar gaat het ook niet bepaald goed. Het kerkelijk leven loopt op vele plaatsen weer, zij het niet hard. De kerkdiensten zijn begonnen, maar voelen niet helemaal als ‘echt’, zo zonder zingen en zonder elkaar te ontmoeten rond de koffie. Velen durven het niet aan om te komen. Gesprekskringen en huisbezoeken gaan ook nog niet gemakkelijk. Laten we elkaar dus maar op een andere manier vasthouden en in elk geval met elkaar naar de bijzondere muziek luisteren die ons draagt.

Tjaard Barnard, hoofdredacteur

barnard@remonstrantenrotterdam.nl

 

 

Zie ook

Nieuwe briefing
4 juli 2023

Nieuwe briefing

Heb je je ziel aan de duivel verkocht, als je bij de RABO gaat werken? Tjaard Barnard vraagt het Leendert Bikker… Lees verder

Verandering vraagt om verinnerlijking
22 februari 2024

Verandering vraagt om verinnerlijking

Onze samenleving heeft nood verinnerlijking van mensenrechten en van waarden zoals solidariteit en medemenselijkheid.. Lees verder