Redactioneel

Redactioneel

Foto: Allard Willemse

Als er iets is, waar we in het afgelopen jaar behoefte aan hebben gekregen is het wel hoop. We werden geconfronteerd met de wanhoop van de oorlog in Oekraïne. We voelden ons teruggegooid naar de Koude Oorlog. Financieel gesproken leven we in een zorgelijke tijd. Een winter van energiearmoede staat voor de deur. De klimaatontwikkelingen stemmen niet vrolijk. Kortom: enige hoop kunnen we wel gebruiken! Vandaar dat uw redactie voor het kerstnummer op zoek is gegaan naar hoop. Want is dat niet het belangrijkste wat het kerstkind ons brengt: hoop op een nieuwe toekomst?

We vroegen een aantal van onze lezers naar hun hoop, met kerst? Daaruit volgden mooie verhalen. Als redactie waren we zeer geraakt door het verhaal van Joël Vlasblom uit de gevangenis. Hoe kijkt men eigenlijk bij Milieudefensie naar de toekomst? We interviewden de voor u al bekende vluchtelingen uit Oekraïne.
De redactie wenst u een inspirerend kerstfeest en een hoopvol 2023!

Tjaard Barnard, hoofdredacteur

barnard@remonstrantenrotterdam.nl

Zie ook

Een doen in het heden….
22 december 2022

Een doen in het heden….

Foeke Knoppers filosofeert over hoop als de macht van de toekomst… Lees verder

Hoop en liefde
22 december 2022

Hoop en liefde

Door hoe we ons opstellen kunnen we de wereld een klein beetje beter maken, schrijft Chantal van der Putten… Lees verder