Mensen

Fride Bonda heeft na oplopende spanningen in de gemeente Zwolle besloten om haar arbeidsovereenkomst te beëindigen per 30 april.                        

Pieter Lootsma heeft de gemeente Naarden-Bussum als interimmer een tijd uit de brand geholpen. Hij kiest ervoor om iets eerder dan afgesproken, namelijk per 31 mei, te vertrekken om gezondheidsredenen.

Hoe beleeft u de Heilige Geest?
Het Pinksternummer van AdRem, dat op 24 mei uitkomt, gaat (natuurlijk) over de Heilige Geest. De redactie van AdRem is heel benieuwd waar en hoe u in uw leven de Heilige Geest ervaart. Wij nodigen u uit om dat op papier te zetten en ontvangen uw reactie graag uiterlijk 21 april. U mag maximaal 200 woorden schrijven. Gelieve uw tekst te sturen naar communicatie@remonstranten.org. De redactie van AdRem beslist over plaatsing van de binnengekomen artikelen.

Save the date: jubileum Vrijburg op 17/18 juni
Op 17 en 18 juni viert Vrijburg Amsterdam het negentigjarig bestaan van het gebouw ‘de nieuwe rem.’ Er is een symposium, een tentoonstelling, een feestelijke dienst en de presentatie van het boek ‘Een oase in de woestijn’. In het komende nummer hoort u meer over het programma. Noteer alvast de datum!

Kloosterweekend in Zundert
Tina Geels organiseert op 14 juli vanaf 15:00 uur tot 16 juli, 15:00 uur, een kloosterweekend in de Trappistenabdij Maria Toevlucht, Rucphenseweg 38 in Klein Zundert. De abdij Maria Toevlucht heeft een lange traditie, niet alleen in het ontvangen van gasten, maar ook in het leggen van verbinding met het Zenboeddhisme. Er is naast de kerk een aparte Zendo, waar je in de ochtend mee kunt doen aan de Zenmeditatie. Verdere informatie krijgen de deelnemers op een voorbereidingsavond op woensdagavond 5 juli om 20.00 bij Tina Geels thuis in Bunnik.
Kosten zijn 160 euro voor het hele weekend (volpension!), inclusief de voorbereidingsavond, maar exclusief de reiskosten om bij het klooster te komen.

Opgeven (vóór 15 april) en informatie bij Tina Geels zelf, per email: cm.geels@planet.nl
Meer info: www.remonstranten.nl/agenda/kloosterweekend-in-zundert/

Zin in Zijn
Half maart is het nieuwe boek verschenen van remonstrants predikant Kirsten Slettenaar met de titel ‘Zin in zijn. Je weg vinden met lichaam en ziel’. Hoe leef je een zinvol bestaan? Wat geeft betekenis aan jouw leven? Dit boek geeft geen pasklare ant­woorden, maar gebruikt elementen uit de christelijke traditie en uit de haptonomie als navigatiemogelijk­heden voor de persoonlijke zoektocht. Waar liggen bijvoorbeeld jouw lichamelijke en emo­tionele grenzen? En hoe kunnen de verhalen van Mozes, Hanna en Paulus je helpen om die grenzen te ontdekken, te voelen en aan te geven? Prijs: €19,99 • paperback •160 pagina’s • formaat 14 x 21 cm • ISBN 9789033803468

Zie ook

Wtenbogaert, kunt u dat spellen?
16 oktober 2019

Wtenbogaert, kunt u dat spellen?

Grote techbedrijven weten dankzij slimme algoritmes tegenwoordig akelig veel over hun gebruikers. Zoveel zelfs dat het erop lijkt alsof ze gedachten kunnen lezen. Dat gevoel bekroop me toen ik voor.. Lees verder

Mei 2020
25 mei 2020

Mei 2020

Plekken van inspiratie  .. Lees verder