Korte berichten

Korte berichten


Creatieve Midweek
Een zomerse midweek, in een mooie omgeving, vrij van huishoudelijke taken, om met schilderen creativiteit te ontwikkelen. Op het buitengoed Fredeshiem in Steenwijk-de Bult van maandag 7 t/m vrijdag 11 augustus 2023; onder begeleiding van Antje Sonnenschein. Kosten: 560 euro voor een verblijf (volpension) op een eenpersoonskamer.
Inlichtingen: Leontine Kaptein 06 47 87 27 67. Opgave bij het Landelijk Bureau Remonstranten, tel. 030 2316970; graag voor 31 maart 2023.

Nieuw boek van Johan Goud
Op vrijdagavond 14 april in de Geertekerk, Utrecht (19.00 – 21.00 uur) vindt de presentatie plaats van een nieuw boek van Johan Goud: ‘Een brief die niet meer dicht kan. Gesprek met mijn ongelovige alter ego’. Het is een persoonlijk boek rond de vragen ‘Wat geloof ikzelf? En wat is geloven?’ Inzichten van filosofen en theologen, schrijvers en dichters komen daarbij ter sprake. Sprekers bij de presentatie: Frits de Lange (emeritus-hoogleraar PThU, auteur), Joost Röselaers (predikant in Vrijburg, Amsterdam), Marjoleine de Vos (NRC-redacteur, schrijfster, dichteres). Iedereen is van harte welkom! Meldt u zich s.v.p. van tevoren aan per mail:  info@remonstranten.org

Het boek is uitgegeven door KokBoekencentrum-Boekscout (ca 210 pp.), kost € 21,99 en is vanaf 31 maart ook te bestellen via onze webshop www.remonstranten.nl/webshop.

Opleiding tot predikant en geestelijk verzorger Remonstranten
Het Arminius Instituut (VU, Amsterdam) verzorgt een opleiding tot remonstrants predikant of geestelijk verzorger. Voor wie geen masterdiploma theologie heeft, maar een masterdiploma op aanpalend gebied (filosofie, humanistiek, geschiedenis, e.d.) is zij-instroom een mogelijkheid. Zonder reeds afgeronde master duurt de opleiding  tweeënhalf jaar bij voltijds deelname (150 ECTS). Met een relevante andere master kan de opleiding korter zijn. Toelating vindt plaats na een motivatiegesprek met het bestuur van de opleiding.

Meer info:
– over de opleiding: https://arminiusinstituut.remonstranten.nl/seminarium/
– over de Remonstranten: https://www.remonstranten.nl/

Geïnteresseerd? Neem contact op met Elza Kuyk, wetenschappelijk coördinator, e.kuijk@vu.nl

Webinars Arminius Instituut
Het Arminius Instituut organiseert voor belangstellenden een serie webinars in het voorjaar van 2023. In deze serie gaat het om actuele onderwerpen van wetenschappelijk onderzoek, in en rondom het seminarium. Inschrijving van tevoren is verplicht bij Vera Kok, v.l.m.kok@vu.nl.
Op 22 maart van 14.00 tot 16.00 gaat het over City Chaplaincy: kerkelijke presentie in de stad door Bert Dicou, docent aan het seminarium. Op 19 april 2023 van 14.00 -16.00 uur wordt de webinar gegeven door Elza Kuijk, wetenschappelijk coördinator aan het seminarium, over Het gebruik van kerkgebouwen. Lees het volledige programma op arminiusinstituut.remonstranten.nl/agenda.

Boek Eginhard Meijering
In het vorige nummer van AdRem is niet de juiste afbeelding geplaatst bij de aankondiging van het nieuwe boek van Eginhard Meijering. Dat doen we nu beter!

Zie ook

God als Vader essentieel
7 maart 2023

God als Vader essentieel

God als vader. Het is een oud beeld dat al door Plato gebruikt werd, maar dat nog onverminderd betekenisvol is. En zelfs essentieel voor ons christenen, omdat het ons iets fundamenteels over God vertelt. Zo kijkt Eginhard Meijering er tenminste tegenaan… Lees verder

Beelden van God
23 maart 2023

Beelden van God

Of God de Vader mag worden afgebeeld en hoe, daarover zijn de meningen vroeger en nu verdeeld. Rianneke van der Houwen – Jelles, conservator voor het Nederlands protestantisme, neemt u.. Lees verder