Korte berichten

Korte berichten

Mensen

Laura van Asselt was al eerder gestopt als predikant in Leiden. Per 1 januari is zij ook gestopt als predikant bij haar andere gemeenten Nieuwkoop en Alphen. Daarmee beëindigt zij na bijna 27 jaar haar werk bij de Remonstranten, waarvan de eerste tweeëneenhalf jaar als beleidsmedewerker op het Landelijk Bureau.

Marie-Louise Dutilh is op 1 februari gestart als predikant in Leiden. Deze aanstelling is in principe voor een jaar zodat de gemeente ruimte heeft om een toekomstplan te maken.

Arminius Instituut geeft module Ecclesiologie

Van februari tot mei 2024 geeft het Arminius Instituut een module Ecclesiologie, waaraan ook predikanten en andere geïnteresseerden kunnen deelnemen. U krijgt eengedegen oriëntatie op klassieke en nieuwe vormen van kerk-zijn en verdieping in hedendaagse sociologische en ecclesiologische inzichten door Johan Roeland, Bert Dicou en Rosaliene Israël. Kosten: 600 euro (plus 50 euro indien toetsing gewenst is).

Meer info: arminiusinstituut.remonstranten.nl/blog/actueel/ecclesiologie-de-kerk-van-nu-en-die-van-de-toekomst/
Aanmelding via a.w.vanden.boogert@vu.nl, uiterlijk 2 weken voor aanvang.

Retraite ‘Ontworteld – naar een huis op zoek’

Van 29 april, 17:00 uur, tot 1 mei, 14:00 uur, vindt weer een retraite plaats onder leiding van Johan Goud en Foeke Knoppers op het landgoedhotel Woodbrooke in Barchem. We informeerden u er al eerder over. Thema is ‘Ontworteld – naar een huis op zoek’.

We zijn u nog de nieuwe prijs van het hotel in 2024 schuldig. Die prijs is €400 euro. Verblijf in dit uitstekend verzorgde hotel is op basis van volpension, éénpersoonskamer, de groep heeft tijdens de retraite een eigen ruimte ter beschikking; dieetwensen doorgeven bij opgave.

Meer info: www.remonstranten.nl/agenda/retraite-ontworteld-naar-een-huis-op-zoek/. Aanmelden: bij Landelijk Bureau per email info@remonstranten.org of telefoon 030 231 69 70.

Stilteretraite in Zundert

Van 11 juli, 15.00 uur, tot 14 juli, 13.30 uur, bent u van harte uitgenodigd om – begeleid door ds. Tina Geels, emeritus predikant Utrecht – een paar dagen mee te leven met de stilte van de Trappisten in de abdij Maria Toevlucht in Zundert. De abdij is onderdeel van de Orde der Cisterciënzers van de Strikte Observantie, beter bekend als De Trappisten. Zij leven volgens de regel van Benedictus (480- 547). De abdij Maria Toevlucht heeft een lange traditie, niet alleen in het ontvangen van gasten maar ook in het leggen van verbinding met het Zenboeddhisme. Meer info: remonstranten.nl/agenda/retraite-in-zundert/

Kosten: 225 euro voor verblijf en voorbereidingsavond.

Verdere informatie krijgt u bij de voorbereidingsavond op do. 27 juni om 20.00 uur thuis bij Tina Geels in Bunnik. Met daarbij de vraag: Wat verwacht u van deze retraite? Als u zich hebt opgegeven word u hier vanzelf voor uitgenodigd.

Interesse? Opgeven vóór 15 april bij Tina Geels, cm.geels@planet.nl

Save the date: Studiemiddag over Peter de Génestet

Na de succesvolle studiedag over Erasmus en de Remonstranten, wordt er op 30 november een studiemiddag georganiseerd in de Rotterdamse Arminiuskerk over de remonstrantse dominee-dichter Peter de Génestet (1829-1861). Naast enige lezingen over de literaire en theologische betekenis van De Génestet, zal er ook een voordracht zijn door Imre Besanger van het Sinterklaasavond-gedicht van de hand van de dichter, een prachtige, romantische en maatschappijkritische vertelling. Nadere informatie volgt, maar zet u het vast in de agenda.

Zie ook

Elkaar is alles wat we hebben   
23 maart 2021

Elkaar is alles wat we hebben  

De tegenstellingen lopen op. En we voelen ons alleen. Zo kun je de analyse in de bezinningsbrief  ‘Ik laat je niet alleen’, over polarisatie en ‘Het vergeten wij’, samenvatten… Lees verder

Thuis op straat. Interview met ds. Hanneke Allewijn
15 december 2020

Thuis op straat. Interview met ds. Hanneke Allewijn

In de intieme Jozefkapel van het Stadsklooster in Den Haag gaat straatpastoor Hanneke Allewijn voor. Een beperkt aantal mensen kan in het schilderachtige kerkje terecht vanwege corona. De zitplaatsen die bezet mogen worden, zijn aangegeven met een hartje op papier… Lees verder