Korte Berichten

Korte Berichten

Creatieve Midweek Remonstranten 2024

Een zomerse midweek, in een mooie omgeving, vrij van huishoudelijke taken. Op het Buitengoed Fredeshiem in Steenwijk-de Bult van maandag 5 t/m vrijdag 9 augustus 2024.

Om elkaar te ontmoeten bij het samen ontwikkelen van onze creativiteit.  Vooral door te schilderen, maar ook door gespreken met elkaar te voeren over remonstrantse thema’s.

Het schilderen (acryl) wordt begeleid door Antje Sonnenschein; zelfstandig werken kan echter ook.

Kosten 645 euro voor een verblijf (volpension) op een 1-persoonskamer; inclusief schildermateriaal en exclusief consumpties. Inlichtingen: Leontine Kaptein 06 47 87 27 67 .

Opgave bij Landelijk Bureau Remonstranten tel. 030 2316970  of  info@remonstranten.nl; graag voor 12 april 2024.

Landelijke contactledendag
Op 28 mei van 11.00 – 14.30 uur vindt in de Geertekerk in Utrecht weer een landelijke
contactledendag plaats. Hoe houd je contact met elkaar binnen een kerkelijke gemeente? Hoe organiseer je dat, zonder dat je daarbij jezelf voorbijloopt? In alle remonstrantse gemeentes leven deze vragen, maar de organisatie van dit contact-houden-met-elkaar is overal net wat anders georganiseerd, of een enkele keer weggevallen. Op 28 mei gaan we met elkaar in gesprek om van elkaar te leren, de kunst af te kijken bij een ander of om nieuwe ideeën op te doen. De dag wordt georganiseerd door ds. Claartje Kruijff (Utrecht), ds. Reinhold Philipp (Den Haag), ondersteuning door Liesbeth Orthel (Landelijk Bureau).

Vragen waar we omheen draaien zijn: Wat houdt het contactwerk nu eigenlijk in? Wat is hierin mijn verantwoordelijkheid? Hoe verhoudt het zich tot de rol van de predikant? Wat doe ik als…? Hoe doe jij dat? Wanneer heb je contact? In welke vorm?

Er zijn geen kosten, maar van tevoren opgeven is fijn in verband met de voorbereiding van de dag: Liesbeth Orthel (landelijk bureau) per email info@remonstranten.org of telefoon 030 231 69 70

Zie ook

Hollen en stilstaan #Dag van een dominee
1 juni 2021

Hollen en stilstaan #Dag van een dominee

Wat doet een dominee de hele dag? Florus Kruijne, predikant in de Geertekerk in Utrecht, gaat in juni met emeritaat, maar laat ons op de valreep nog even meekijken in zijn actieve predikantenleven.  .. Lees verder

Speciale aandacht voor de beeldtaal
4 juli 2022

Speciale aandacht voor de beeldtaal

De illustraties van het boek ‘Vele talen, in alles de liefde’ zijn gemaakt door een aantal jonge beeldmakers van midden twintig en begin dertig jaar. Tijdens hun laatste jaar aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hebben Aida de Jong, Veerle van der Veer, Imke Bogers en Lybrich Wieringa hun atelier opgezet in de culturele broedplaats ‘de Nijverheid’ in Utrecht… Lees verder