13 februari 2018

Pak aan. Hou vast. Zet de bijbel op zijn kop en waar vind je ‘Mijn God’?

Geschreven door Tom Harkema
Remonstranten Foto: K.Kendall Pak aan. Hou vast. Zet de bijbel op zijn kop en waar vind je ‘Mijn God’?

Hier een zevenklapper om naar de landelijke beraadsdag op 10 maart in Hengelo te gaan:

1. Cultureel antropoloog André Droogers zegt dat ieder zijn eigen spel speelt, ook in het geloof. Eén Waarheid bestaat niet. En dus is tolerantie het toverwoord. Hij opent de dag.

2. Marleen Stelling, presentator van ‘Het Vermoeden’ vindt rust en houvast bij Etty Hillesum, de vrouw die nog steeds een voorbeeld is voor velen. Marleen deelt graag haar passie.

3. Dat liefde voorbij kan gaan, weet bijna iedereen. Schrijver/filosoof Jan Drost heeft er ook ervaring mee. Wat te doen als je geliefde je verlaten heeft.

4. Natuurlijk is Johan Goud van de partij: een leerhuis over dat wonderschone boek ‘Prediker’. Maar niet alleen Goud, ook andere remonstrantse predikanten doen mee: over film, muziek en mystiek.

5. Hou je vast aan de Nederlandse Reisopera en zing mee.

6. Ontmoet andere Remonstranten, bekenden, onbekenden, voorgangers en voorbijgangers. Gezellig, leerzaam en verbindend. Op een verrassende locatie: de Waterstaatskerk in Hengelo. Vanuit Zwolle een uur, vanuit Utrecht anderhalf uur door het fraaie Twentse landschap.

7.  Voor de prijs hoeft niemand het te laten: 20 euro, inclusief koffie/thee, lunch en gratis toegang tot lezing en workshops.

Geef je nu op!

 

Gerelateerd