Redactioneel: Het Gebed
Foto: Allard Willemse

Redactioneel: Het Gebed

 

Het zal u niet ontgaan zijn: deze AdRem ziet er anders uit! Na een heel aantal jaren met de u bekende lay-out, vond de redactie het hoog tijd voor een opfrisser. Onze ontwerper, Marjorie Specht, was dezelfde mening toegedaan en kwam al snel met allerlei ideeën. Toen ook nog de CoZa met het plan instemde, konden we ermee aan het werk. Niet alleen is de omgang met beeld en de opmaak anders, ook zijn er andere rubrieken. ‘Kroegpraat’ en ‘Kerk in Beweging’ zijn de nieuwelingen in dit nummer. In oktober volgen er nog een paar.

Wat hetzelfde gebleven is, is dat we ieder nummer met een thema komen. Met alle aandacht voor het uiterlijk, vergeten we ook het innerlijk niet. Thema van dit nummer is: het gebed. Is het zo dat dit bij de Remonstranten een wat ondergeschoven kindje is? Marga Vos noteerde dat nieuwe leden en vrienden zich soms verbazen over remonstrantse verlegenheid met het gebed, zou het duiden op een zekere spirituele armoede? In ieder geval besloot ze er wat aan te doen: Doesburg doet komend jaar een gebedspracticum. Peter Korver schreef een groot artikel over wat bidden eigenlijk is. Verder zeer gevarieerde stemmen over het gebed van Marina Slootmans, Severien Bouman en Tina Geels. En Ineke Ludikhuize blijkt hetzelfde favoriete gebed te hebben als ik.

Wat ook hetzelfde blijft in de AdRem, is de rubriek ‘Het gezicht’. Deze keer met de nieuwe CoZa-voorzitter Teddy van der Burg. En vanzelfsprekend blijven wij u op de hoogte houden van nieuwe remonstrantse boeken en verslag doen van remonstrantse activiteiten.

Bert Dicou Hoofdredacteur
www.bertdicou.com

Zie ook