Redactioneel

Redactioneel

Allard Willemse

‘De wereld omgekeerd’, het leek uw redactie een mooie samenvatting van de betekenis van het kerstverhaal. De kleine en kwetsbare baby in de voederbak tegenover de machtigen der aarde. Is dat niet wat uiteindelijk de boodschap zou worden van de echte kerstman, eenmaal groot geworden, liefde in een soms liefdeloze wereld?

In dit blad proberen we dat handen en voeten te geven. We staan stil bij het werk van de dit jaar overleden Huub Oosterhuis aan wie wij de woorden van het thema ontlenen. Verder vindt u een verscheidenheid aan artikelen die u, hopelijk, te denken geven. De foto in het midden van het blad, als gebruikelijk van André Meiresonne, vergt deze keer misschien wat aandachtiger bestudering. Maar daar heeft u in de dagen van Kerst wat meer de tijd voor.

De redactie wenst u gezegende kerstdagen en een mooi 2024 toe. Ook in het nieuwe jaar staan we weer voor u klaar om dit blad te maken.

Tenslotte: het einde van het jaar nadert en ook de financiële boeken moeten worden gesloten. Als u uw bijdrage – u kent mijn onbescheidenheid – voor AdRem nog niet overgemaakt heeft, reken ik toch nog even op u. NL 45 INGB 0004088342 t.n.v. Remonstrantse Broederschap expl AdRem te Utrecht. Grote dank!

Tjaard Barnard, hoofdredacteur
barnard@remonstrantenrotterdam.nl

Het volgende nummer van Adrem verschijnt op 6 februari

Zie ook

Wij doen juist niet
22 september 2020

Wij doen juist niet

Engelien Hulsman is geestelijk verzorger in Meander MC in Amersfoort. In coronatijden had ze het drukker dan ooit met patiënten en medewerkers. Of ik toevallig een verpleegkundige achtergrond had, vroeg.. Lees verder

Ik geloof het wel
31 mei 2022

Ik geloof het wel

Predikant Anneke van der Velde (1963) en haar dochter Geerke Visser (1997) schrijven elkaar brieven. Zij bevragen elkaar daarin hoe ze in het leven staan en hoe geloof, zingeving en spiritualiteit daarin een rol spelen… Lees verder